Officieel: Amerikaanse Samsung Galaxy S9 krijgt Snapdragon 845

Officieel: Amerikaanse Samsung Galaxy S9 krijgt Snapdragon 845

S9 krijgt Snapdragon 845

Er komt steeds meer nieuws naar buiten over de Qualcomm Snapdragon 845 en dat heeft alles te maken met de Tech Summit die Qualcomm heeft georganiseerd in Hawaii. De Xiaomi Mi 6 wordt voorzien van een Qualcomm Snapdragon 845 en nu is dus ook bekend dat de Samsung Galaxy S9 ook voorzien wordt van deze versie. Dit gaat alleen wel om het toestel wat uitkomt op de Amerikaanse markt.

De Qualcomm Snapdragon 845 gaat in 2018 vlaggenschepen van snelheid voorzien. De 835 heeft in 2017 zijn dienst bewezen en het is weer tijd voor wat nieuws. De processor is voorzien twee clusters van vier processorkernen. Vier kernen voor het zwaardere werk draaien op 2,8 GHz is daarmee 30 % sneller. De kernen voor de lichte taken draaien op 1.8 GHz en dat is zo'n 15 % sneller.

Er zijn verbeteringen aangebracht op alle processoren die in deze chipset huizen. De verbeteringen hebben effect op snelheid van de camera en deze gaat ook mooiere foto's maken. Ook zal hij nog beter zal toegerust zijn op virtual reality. De grafische kracht in de Adreno-chip neemt met 30% toe en dit maakt dat deze chip met de zwaarste games geen moeite zal hebben. De batterij van het toestel moet met de nieuwe Qualcomm Quick Charge 4+ in een kwartiertje volgeladen zijn.

Nou het is duidelijk dat de Amerikaanse Galaxy S9 met de Qualcomm Snapdragon 845 wederom een vlaggenschip gaat zijn. Nu wil dit niet zeggen dat dit voor het Europese model niet het geval wordt, deze krijgt vrijwel zeker een Exynos 9810-chip aangemeten. Ook deze processor is een vlaggenschip zeker waardig zoals we hier beschreven. Beide chips worden geproduceerd volgens het 10 nm procedé en alle chips worden door Samsung zelf gebakken. Qualcomm levert enkel de techniek.

Wat weten we tot nu toe van de S9?

We hebben in het afgelopen jaar heel veel geschreven over de komende Galaxy S9 en we weten genoeg om al een kleine indruk te krijgen. Hij gaat ongetwijfeld weer meer scherm bieden dankzij nog dunnere schermranden dan in de Samsung galaxy S8. Hij zal iets dunner zijn dankzij een nieuwe touch-laag die in het glas verwerkt gaat worden. Kunstmatige intelligentie gaat een nog grotere rol krijgen en er kunnen beelden geschoten worden in Super Slowmotion.

Dit jaar werd de S8 eind maart gelanceerd op een eigen evenement in New York, komend jaar is het de bedoeling de S9 in januari wereldkundig te maken op de CES te Las Vegas zoals we schreven in dit artikel. Krijg jij al zin in de Samsung Galaxy S9?

Bron: SamMobile, Qualcomm

Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S9

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties