'Samsung Galaxy S10 krijgt beste in-screen vingerafdrukscanner'

'Samsung Galaxy S10 krijgt beste in-screen vingerafdrukscanner'

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Derde generatie

De Samsung Galaxy S10 krijgt een in het scherm ingebouwde vingerafdrukscanner van Qualcomm. Er zijn al een aantal Chinese smartphones die dit ook hebben, alleen deze hebben die van de tweede generatie. Een recente report uit Zuid-Korea vertelt dat de S10 de derde generatie ultrasone sensor zal krijgen, het beste wat Qualcomm te bieden heeft. Deze is nog een stuk sneller en accurater dan de vorige.

Sasmsung Galaxy s10?

3D-weergave

De sensor zendt een ultrasone puls uit tegen de vinger. Dit wordt gedaan om zo de poriën en richels in kaart te brengen, die uniek zijn bij elke vingerafdruk. De sensor verzamelt aanvullende dieptegegevens die worden gebruikt voor een nauwkeurige 3D-weergave van de vingerafdruk. Dit leidt tot een hogere nauwkeurigheid en vervolgens dus tot een betere beveiliging.

De eerste generatie ultrasone sensor van Qualcomm werd gelanceerd in 2015. De tweede generatie ultrasonische in-display vingerafdruksensor werd vorig jaar door enkele Chinese fabrikanten gebruikt in hun apparaten. Samsung is waarschijnlijk de eerste fabrikant die de derde generatie scanner gebruikt. Het zou ook de eerste keer zijn dat de ultrasone sensor van Qualcomm wordt gekozen voor een apparaat dat zo spraakmakend is als de Galaxy S10, die naar alle waarschijnlijkheid vele miljoenen eenheden over de hele wereld zal verzenden.

Midrange

De S10 is misschien niet de eerste smartphone van Samsung met een ingebouwde vingerafdruksensor. Er is een mogelijkheid dat het bedrijf binnenkort een nieuwe midrange-telefoon in China zal lanceren die deze technologie bevat. Aangezien het naar verwachting een midrange-apparaat is, kan het een optische vingerafdruksensor in het display hebben. Samsung zei onlangs dat zijn nieuwe strategie eruit bestaat om innovatieve nieuwe functies eerst naar midrange-smartphones, en daarna naar vlaggenschepen te brengen.

Via: SamMobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk