Dit is Samsungs 'rugged Galaxy S9' voor professioneel gebruik

Dit is Samsungs 'rugged Galaxy S9' voor professioneel gebruik

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Rugged Galaxy S9 voor professionals

Samsung heeft een rugged-variant ontwikkeld van de Samsung Galaxy S9 die bedoeld is voor publieke diensten als brandweer en politie en andere professionele werkomgevingen. Het is voor alle duidelijkheid dus niet de Samsung Galaxy S9 Active, de stevigere variant voor consumenten, die nooit gekomen is. Roland Quandt kreeg het product exclusief te zien op de Samsung booth bij het Mobile World Congress en toont het nu in een hands-on video die je onderaan dit artikel terugvindt.

Het apparaat heeft nog geen naam, maar heeft als modelnaam SMG 889. Allereerst is de behuizing van de telefoon die naast de IP 68 stof- en waterbestendigheid het toestel ook veel beter moet beschermen tegen vallen en daarnaast voor meer grip moet zeggen. Het uiterlijk van de telefoon doet meteen denken aan de Galaxy X Cover 4 door de fysieke knoppen onderaan het toestel. Alleen is dit toestel nog steviger gebouwd dan andere rugged-toestellen van Samsung die wel voor consumenten beschikbaar zijn.

Foto's van de aangepaste S9 in de hands-on video

Specificaties

De telefoon heeft een kleiner scherm aldus Quandt, namelijk een 5,2 inch AMOLED-paneel met een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Het apparaat heeft op zijn behuizing naast de speciale fysieke navigatieknoppen ook een grote push-to-talk-knop aan de zijkant waarmee je rechtstreeks met teamgenoten communiceert. Daarnaast is in de software ook een functie gebouwd waarmee je onmiddellijk een groepsgesprek start. De telefoon werkt op Android 8.1 Oreo.

De telefoon heeft de Exynos 9810 die we vorig jaar in de S9 zagen samen met vermoedelijk opnieuw 4 GB aan werkgeheugen. De hoeveelheid interne opslag werd niet vermeld. We weten ook dat hij een grotere accu heeft dan de S9, namelijk een 4500 mAh batterij die zeker van pas zal komen bij het werk waarvoor hij is bedoeld. Je kan de telefoon opladen door hem via een pinaansluiting onderaan te docken in een lader. Op de achterkant zit een vingerafdrukscanner en een schakelaar waarmee je de achterkant van de telefoon kan verwijderen om een sim- of microSD-kaart te plaatsen.

Foto's van de aangepaste S9 in de hands-on video

Camera

De rugged S9 behoudt ook zijn camera, namelijk een 12 MP lens met een variabel diafragma van f/1.5-2. Ook de 8MP selfiecamera vooraan is dezelfde. Opmerkelijk is wel de flits van het toestel die extra stevig is met drie LED's waardoor hij ook als een uitstekende zaklamp kan dienen.

Het is niet bekend wanneer Samsung dit toestel op de professionele markt zal loslaten en hoeveel het precies zal kosten. Voor consumenten hebben we geen high-end rugged toestellen meer gezien sinds de Galaxy S8 Active. Het valt nog af te wachten of Samsung ooit weer daarmee zal starten, al kan je natuurlijk je telefoon ook beveiligen met een stevig hoesje.

Wat denk jij van deze rugged S9? Zou je hem stiekem willen hebben? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk