'Samsung wil reparatiekosten van telefoons drukken: zo werkt het'

'Samsung wil reparatiekosten van telefoons drukken: zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung werkt aan nieuwe manier om de reparatiekosten van zijn telefoons te drukken. Het gaat onderdelen gebruiken die van gerecycled materiaal zijn gemaakt, dat zeggen Zuid-Koreaanse media. Soms kan een onderdeel daardoor tot de helft goedkoper zijn.

Samsung-reparaties

Samsung gaat zich inzetten om het repareren van telefoons goedkoper te maken voor gebruikers. Volgens Business Korea gaat het componenten vervaardigen die gemaakt zijn van onder meer gerecycled plastic, glas en metaal. Als je straks een scherm vervangt kan dat tot de helft minder kosten en de kwaliteit van de onderdelen uit gerecycled materiaal moet ook overeenkomen met die van de gewone componenten.

Als je vandaag je splinternieuwe telefoon laat vallen en het scherm barst in duizend stukken, dan is repareren meestal de beste keuze. Gaat het om een wat ouder toestel, dan is het vaak voordeliger om in de plaats een volledig nieuw toestel te kopen, ook al is dat niet de meest ecologische keuze. Naast je scherm werkt elk onderdeel in de telefoons nog, maar de prijs van een nieuw scherm loopt soms al op tot 300 euro.

Visnetten

Volgens de informatie van Zuid-Koreaanse media zal Samsung zijn initiatief voor gerecyclede onderdelen in de komende maanden voorstellen. Eerder dit jaar maakte de techgigant ook al bekend dat het materiaal op de achterzijde van de Galaxy S22 voor 20 procent is vervaardigd van kapotte visnetten in de oceaan. Of dat ook echt een groot verschil maakt als je vergelijkt met de hoeveelheid plastic afval in zee, dat kan je hier ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van het initiatief van Samsung? Ben jij geneigd om je smartphone sneller te repareren als dat goedkoper is en het met onderdelen gebeurt die uit gerecycled materiaal zijn gemaakt? Heb jij misschien recent een telefoon vervangen omdat onderdelen te duur zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

In 2021 stond er een themaweek op Androidworld geheel in het teken van duurzaamheid. Je kan hier een overzicht bekijken van alle handige apps, tips en tricks, reviews en vergelijkingen die we in die themaweek hebben besproken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk