'Samsung gaat refurbished smartphones verkopen'

'Samsung gaat refurbished smartphones verkopen'

Gebruikte Samsung-devices

Op zoek naar een smartphone, maar niet genoeg budget om een gloednieuw model te kopen? Je kunt je dan wenden tot de tweedehandsmarkt of misschien wel een refurbished model kopen bij een winkel. Dat houdt in dat het toestel geheel is nagekeken zowel qua hardware als software en weer opnieuw verkocht wordt. Volgens geruchten is Samsung bezig met het opzetten van zo'n programma.

Samsung is de grootmacht als het gaat om het verkopen van smartphones, maar het kan natuurlijk altijd beter. Het bedrijf kent al een programma waarbij klanten hun high-end smartphone terug kunnen sturen en kunnen upgraden naar een nieuw model, maar dat is momenteel alleen actief in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Nu zou het bedrijf deze toestellen compleet willen checken, waarna ze als refurbished toestel opnieuw in de markt gezet kunnen worden.

Details over de hoeveelheid korting of de periode van garantie die je bij zulke devices krijgt is onbekend. Ook is het onbekend op welke markten dat plaats zal gaan vinden, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dat vanaf het begin zal zijn in Nederland en België. Volgens onderzoek worden tweedehands smartphones van Samsung in Amerika verkocht voor 51% van de originele prijs, dus als Samsung het programma goed op poten wil zetten moeten ze wel competitieve prijzen bieden.

Ik moet persoonlijk zeggen dat ik voor nagenoeg dezelfde prijs toch liever een compleet nagekeken toestel zou kopen bij de fabrikant zelf dan een tweedehands device via bijvoorbeeld Marktplaats, maar laten we eerst de details maar eens afwachten, voordat we ons rijk rekenen.

Bron: Reuters

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties