‘Samsung positioneert zijn Galaxy S21 FE als de Note 20-opvolger’

‘Samsung positioneert zijn Galaxy S21 FE als de Note 20-opvolger’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung wordt hard geraakt door het wereldwijde chiptekort en werd daardoor verplicht de Note 21-serie voorlopig af te stellen. Het Koreaanse bedrijf lijkt echter niet van plan een ‘gat te laten vallen’ in zijn toestelaanbod. De Samsung Galaxy S21 FE moet daarom dienen als de Note 20-opvolger.

Samsung Galaxy S21 FE

Na de introductie van de Samsung Galaxy S10 Lite in 2019, keerde de Zuid-Koreaanse fabrikant vorig jaar terug met een nieuw concept: de Fan Edition-telefoons. Met een ‘lager prijskaartje’ wil Samsung klanten overhalen om vanuit het budgetsegment de overstap te maken naar zijn Galaxy S-serie, en is Samsung in staat om klanten over te nemen van OnePlus en andere budgetmerken die actief zijn in het prijssegment tussen de 600 en 700 euro.

Samsungs aanstaande Galaxy S21 FE lijkt er taken bij te krijgen, dat blijkt uit een tweet van geruchtenmaker Evan Blass.

Een Note 20-opvolger?

Blass, die een goede staat van dienst heeft in het geruchtenlandschap, stelt dat Samsung zijn S21 FE lijnrecht tegenover de Galaxy Note 20-serie wil positioneren. Klanten die op zoek zijn naar een high-end telefoon van Samsung uit de tweede helft van het jaar, kunnen dus terecht bij de S21 FE. Een afbeelding met Samsungs high-end telefoonreeksen in 2021 lijkt dit te bevestigen. Samsung is daarbij van plan om de Galaxy S20 FE in het aanbod aan te houden; er komt dus geen directe S20 FE-opvolger.

Wat Samsungs reden is om de Galaxy S20 FE aan te houden, is niet bekend. Wellicht dat Samsung de FE-telefoon tegen een lagere prijs gaat aanbieden om een high-end telefoon actief te houden in een lager segment. Tegelijkertijd zou het kunnen betekenen dat de Samsung Galaxy S21 FE duurder wordt dan de Galaxy S20 FE, omdat het als opvolger moet dienen voor de Galaxy Note 20. Samsung zou de S20 FE dan kunnen behouden om geen klanten te verliezen die het normaliter aantrekt met zijn Fan Edition-apparaten.

Gerelateerde artikelen

Missende S Pen-stylus

De Samsung Galaxy S21 FE dienst laten doen als de Galaxy Note 20-opvolger lijkt tegelijkertijd geen populaire route. In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Note-serie, biedt de behuizing van een S21 FE geen ruimte voor een S Pen. Verder zou het een vreemde zet zijn voor Samsung om de S21 FE van S Pen-ondersteuning te voorzien, gezien de Galaxy S21 Ultra – die nog altijd voor meer dan 1.000 euro wordt verkocht – de enige non-Note-telefoon is met S Pen-ondersteuning.

‘Samsung positioneert zijn Galaxy S21 FE als de Note 20-opvolger’

Uiteindelijk zou de afbeelding ook een andere betekenis kunnen hebben. Welke betekenis dat is, zal mogelijk pas bekendraken tijdens de lancering van de Galaxy S21 FE in augustus. Tot die tijd kun je alvast bekendraken met het ontwerp en een deel van de specificaties van het aanstaande Fan Edition-toestel. Wat vind jij van de Galaxy S21 FE? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk