'Samsung plant bouw tweede smartphonefabriek in Vietnam'

'Samsung plant bouw tweede smartphonefabriek in Vietnam'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Plannen Samsung

Samsung heeft in maart van dit jaar al een fabriek in Vietnam gebouwd in het noorden van Vietnam, waarmee een bedrag van zo'n 2 miljard dollar gemoeid was, omgerekend zo'n 1,6 miljard euro. Volgens Reuters heeft Samsung plannen om een tweede fabriek te bouwen in dezelfde provincie met een kostenplan van 3 miljard dollar, oftewel 2,4 miljard euro.

'Samsung plant bouw tweede smartphonefabriek in Vietnam'
De plannen zijn bekendgemaakt door een hoge ambtenaar die werkt bij de provincie, maar het nieuws is zonder toestemming naar buiten gebracht en een reactie van de lokale autoriteiten of Samsung zelf is dan ook nog niet gegeven. Als de bouw van de nieuwe smartphonefabriek doorgaat komt het totaal bedrag van investeringen in Vietnam door Samsung dit jaar rond de 11 miljard dollar te liggen, zo'n 8,8 miljard euro. Deze grote investeringen, waarbij de productie van smartphones wordt verplaatst van China naar Vietnam, moeten er op de lange termijn voor zorgen dat kosten verlaagd worden, wat de concurrentiepositie van Samsung moet verbeteren.

Bron: Reuters via Tweakers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk