Samsung patenteert slider-telefoon die langs twee kanten schuift

Samsung patenteert slider-telefoon die langs twee kanten schuift

Een nieuw patent van Samsung wijst op een nieuwe soort van slider-telefoon. Je kan de telefoon langs twee zijden uitschuiven om zo een krachtige speaker of pop-up-camera te laten zien.

Samsung-patent

Samsung heeft mogelijk plannen met een nieuw concept van een slider-telefoon. Het toestel kan zowel uitschuiven langs de boven- als onderzijde, dat ontdekte LetsGoDigital op basis van een nieuw patent dat Samsung heeft ingediend. Het werd midden 2020 aangevraagd in de Verenigde Staten bij de World Intellectual Property Office, ofwel WIPO.

Als je Samsungs concept voor een slider-telefoon naar onder schuift verschijnt de selfiecamera van het toestel, maar je kan hem ook naar boven schuiven. Dan haal je de camera's aan de achterkant tevoorschijn en er verschijnt tegelijk ook een krachtigere luidspreker. In de normale stand, zonder dat je het scherm uitschuift, kan je de telefoon met een randloos scherm gebruiken.

Zo werkt het schuifsysteem

De manier waarop dat schuiven langs beide zijden werkt, is erg opmerkelijk en we hebben het nog niet eerder gezien. Wanneer je de selfiecamera wil gebruiken schuift enkel het scherm naar de onderkant, terwijl zowel het scherm als de achterzijde schuift als je de camera aan de achterkant wil gebruiken. Onderstaande conceptafbeelding laat duidelijk zien hoe het werkt.

Samsung patenteert slider-telefoon die langs twee kanten schuift

Het is niet de eerste keer dat Samsung een slide-techniek toepast, want dat deed het bedrijf al eens met de Galaxy A80. Die telefoon zou dit jaar een opvolger krijgen, al is het niet duidelijk of Samsung zijn uitschuifbare en draaibare camera behoudt. Recent dook er al een ander patent op van een Samsung-telefoon met een roterende pop-up-camera. Wat denk jij van dit slider-concept? Is het gek of geniaal? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Samsung Samsung Galaxy A80

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer