Samsung-patent toont oprolbare smartphone met tabletscherm

Samsung-patent toont oprolbare smartphone met tabletscherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Oprolbare telefoon

Samsung Display heeft een nieuw patent ingediend voor een smartphone met een oprolbaar scherm, dat meldt LetsGoDigital. De telefoon rolt volgens het patent langs weerkanten langs de breedte uit tot een tabletscherm. Samsung wil kokers gebruiken om het overtollige scherm in op te rollen als het toestel in smartphone-modus wordt gebruikt. Die aanpak van het bedrijf doet enigszins denken aan wat de Nederlandse onderzoeker Roel Vertegaal vorig jaar liet zijn met zijn Magic Scroll.

Voorlopig blijft het nog wachten op verbeteringen voor zowel de Mate X van Huawei als de Galaxy Fold van Samsung, alvorens die toestellen op de markt verschijnen. Al wil dat niet zeggen dat er alvast niet vooruit wordt gekeken, want recent doken er al plannen op over een opvolger van de Galaxy Fold. Het nieuwe patent voor een oprolbare telefoon werd op 11 juni ingediend bij de 'United States Patent and Trademark Office' (USPTO) en het bestaat uit 27 schetsen en een technische omschrijving over het apparaat.

Beelden van de oprolbare telefoon

Oprolbaar scherm

Het rollende mechanisme bevat een metalen frame dat in de centrale behuizing schuift via een bewegende rail. In de centrale behuizing - met duidelijke schermranden - zitten alle poorten en ook een selfiecamera verwerkt. Volgens het ontwerp van het Zuid-Koreaanse bedrijf passen de kokertjes netjes in de centrale behuizing, waardoor je nauwelijks ziet dat het om een oprolbare telefoon gaat. Als je de telefoon weer uitrolt, dan vallen de rails netjes in sleuven.

Beelden van de oprolbare telefoon

Eén van de uitdagingen van dit ontwerp zal ongetwijfeld zijn om alle componenten te kunnen verwerken in de kleine behuizing, waarbij het mechanisme van het oprolbare scherm al veel ruimte inneemt. Het valt nog af te wachten of we oprolbare telefoons de komende jaren zullen zien naast vouwbare exemplaren. Wij spraken recent met professor Vertegaal van de Magic Scroll over oprolbare en flexibele schermen. Je leest het interview hier.

Wat denk jij van telefoons met oprolbare schermen? Zou jij zo'n telefoon willen en wat zijn volgens jou de voor- en nadelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk