Samsung past updatebeleid aan voor deze twee Galaxy-smartphones

Samsung past updatebeleid aan voor deze twee Galaxy-smartphones

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung beëindigt na vier jaar de update-ondersteuning voor de Galaxy S9 en S9 Plus. Voor de Samsung Galaxy S10-serie staat er ook een aanpassing op stapel.

Samsung Galaxy S9 en updates

De Galaxy S9 (849 euro) en S9 Plus (949 euro) zijn Samsungs vlaggenschepen uit 2018. De telefoons kregen een 5,8 inch en een 6,2 inch AMOLED-scherm, de Exynos 9810-chipset met 4 GB/6 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De Galaxy S9 had een enkele camera van 12 megapixel op de achterkant en een 8 megapixelcamera voor de selfies. De Galaxy S9+ kreeg twee 12 megapixelcamera's achter. De telefoons werden geleverd met Samsung Experience 9.0 dat was gebaseerd op Android 8.0 Oreo. De telefoons draaien inmiddels op Android 10 en kregen de afgelopen maanden alleen nog met driemaandelijkse updates.

Samsung heeft nu het updateschema voor de telefoons aangepast op zijn website. Dat ontdekte DroidLife. Daar is te lezen dat de fabrikant de ondersteuning voor deze telefoons is gestopt. Dat wil niet zeggen dat er nooit meer een update komt voor het tweetal. Samsung zal, als er kritieke problemen zijn, incidenteel een update voor de S9-serie uitbrengen.

Samsung Galaxy S10

Ondertussen zien we ook dat Samsung de Galaxy S10-serie uit 2019 nu verplaatst heeft van het maandelijkse naar een driemaandelijks updateschema. Dat betekent dat de telefoons nu elk kwartaal een update ontvangen. De laatste update die de Samsung Galaxy S10 kreeg, was de beveiligingsupdate van maart. De telefoons in deze serie krijgen nog tot volgend jaar deze tijd updates.

Samsung geeft zijn nieuwere Galaxy-updates vier nieuwe Androidversies en tenminste vijf jaar beveiligingsupdates. Dat maakte de fabrikant in februari bekend. Om welke apparaten het gaat, lees je hier.

Gebruikte jij nog een van de bovengenoemde, oudere telefoons van Samsung? Zo ja, vormt dat voor jou dan een reden om naar een nieuwe telefoon te kijken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk