Samsung deponeert nieuw ontwerp voor opvouwbare telefoon

Samsung deponeert nieuw ontwerp voor opvouwbare telefoon

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Concept van Samsung

Samsung heeft een aantal tekeningen ingediend bij het Zuid Koreaanse kantoor van Intellectuele Eigendommen. Dat doen bedrijven om hun ideeën veilig te stellen voor anderen die ermee vandoor kunnen gaan. De titel van het document luidt 'flexibel elektronisch toestel' en het document bevat schetsen voor een toestel met een opvouwbaar scherm.

Op de bovenstaande tekening zien we in detail de scharnier van het scherm. Samsung heeft een oplossing bedacht die misschien niet zo mooi is maar wel eens zou kunnen werken. We zien allerlei laagjes die over elkaar heen kunnen schuiven.

De documentatie spreekt over twee beeldschermen waarvan er één flexibel is. Waarschijnlijk is dat flexibele gedeelte het scharnier waar we over spreken.

Klaptelefoon

De tweede tekening verraad ook hoe het toestel er in werkelijkheid uit zou kunnen zien. Ik kan me nog niet zo goed voorstellen hoe je hier profiteert van een groot scherm.

In de telefoonmodus heb je waarschijnlijk een scherm met toetsen en een beeldscherm, dat snap ik wel. Maar hoe ga je met een video om die je zo groot mogelijk wil bekijken? Dan hou je toch ruimte over aan een van de zijdes van het scherm.

Genoeg om over na te denken maar Samsung zal er wel een goed antwoord op hebben. Geruchten zeggen dat toestel wel eens eerder zou uit kunnen komen dan de Samsung Galaxy S9. Het enige evenement wat daar aanspraak op zou kunnen maken is de CES in januari.

Dezelfde geruchten vermelden ook dat het toestel alleen op de Zuid Koreaanse markt zou uitkomen. Vooral omdat daar de vraag naar klaptelefoons nog erg groot zou zijn.

Bron: Lets Go Digital via The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk