Samsung One UI Watch 4.5 onthuld, nieuwe wijzerplaten en toetsenbord-functies

Samsung One UI Watch 4.5 onthuld, nieuwe wijzerplaten en toetsenbord-functies

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een nieuwe One UI-versie voor smartwatches aangekondigd. Deze nieuwe versie moet de gehele ervaring en de toegankelijkheid verbeteren. Zo komen er nieuwe aanpassingsopties, wijzerplaten en een nieuwe toetsenbordinterface.

Samsung Galaxy Watch 4

One UI Watch 4.5

Begin deze maand kwam de bekende geruchtenverspreider Even Blass met informatie over One UI Watch 4.5. Hij kwam met afbeelding en meer informatie over de nieuwe One UI-versie voor smartwatches. Hierop zagen we onder andere nieuwe wijzerplaten met verbeterde opties en functies zoals de integratie van sport- en lichaamsgegevens. Deze gegevens zouden nu beter en in één oogopslag te zien moeten zijn. Ook krijg je de mogelijkheid om je favoriete wijzerplaten op te slaan en de beschikbare kleuren en combinaties hierin te veranderen. Deze opgeslagen wijzerplaten komen overigens in een speciaal favoriete-lijstje te staan. Deze moet ervoor zorgen dat je niet steeds door een hele wijzerplatencollectie hoeft te bladeren en je favoriete wijzerplaten hierdoor dus snel zou moeten kunnen vinden.

Op de renders zagen we verder een nieuwe toetsenbordinterface en verbeteringen voor het gebruik van twee simkaarten. Op deze eerst genoemde zien we onder andere een dicteerfunctie en handschriftherkenning.

Samsung One UI Watch 4.5 onthuld, nieuwe wijzerplaten en toetsenbord-functies

Nieuwe aanpassingsopties

Deze renders worden nu bevestigd want Samsung heeft details over One UI Watch 4.5 bekend gemaakt. Daarbij zei Samsung dat de update binnenkort uitgerold zou moeten worden, zo meldt SamMobile. Samsung geeft verder aan dat One UI 4.5 Watch zo is ontworpen dat de toegankelijkheid en gebruikerservaring in zijn algeheel enorm verbeterd zou moeten worden. Zo krijg je de mogelijkheid om het contrast en de tint van het scherm aan te passen, en je krijgt de optie om animaties en effecten uit te schakelen. In One UI Watch 4.5 moet je bovendien het volume, de duur én de aanraakinvoer van onder andere meldingen en apps kunnen aanpassen. Bovendien kun je de functies die je veel gebruikt instellen via de home button.

Swipe-typen

Daarnaast komen er dus een nieuwe toetsenbordinterface met nieuwe functies. Zo komt er de optie 'Swype to Type'. Hiermee kun je, naast typen op het toetsenbord van de smartwatch, straks ook swipe-typen. Je veegt dan over de letters heen om woorden te vormen. Deze optie zou het een stuk makkelijker moeten maken om woorden te typen op het piepkleine toetsenbordje.

Samsung One UI Watch 4.5 onthuld, nieuwe wijzerplaten en toetsenbord-functies

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

One UI 4.5 Watch wordt binnenkort uitgerold voor de Samsung Galaxy Watch 4 en voor de Samsung Galaxy 4 Classic. De Galaxy Watch 3-serie krijgt niet de beschikking over de nieuwe update. Dit komt omdat de Galaxy Watch 3-serie op het Tizen-platform gebouwd is en niet draait op Wear OS van Google. One UI 4.5 is gebouwd op dit laatst genoemde platform. Het kan trouwens wel zo zijn dat enkele functies van One UI 4.5 Watch naar de Galaxy Watch 3-series komen. Samsung geeft namelijk aan dat deze serie ook nog nieuwe functies en updates zal ontvangen.

One UI 4.5 Watch zal overigens ook het nieuwe besturingssysteem voor de aankomende Galaxy Watch 5 worden. Meer informatie over deze nieuwe smartwatch lees je hier.

Heb jij een Galaxy Watch 4 (Classic) en kijk jij uit naar de update? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

De Samsung Galaxy Watch 4-serie bestaat uit twee horloges, een reguliere variant en een Classic-uitvoering. De Samsung Galaxy Watch 4 ende Watch 4 Classic beschikken over ontzettend veel tools om je gezondheid te monitoren, en natuurlijk ook om je activiteiten te registreren en te analyseren. De horloges hebben verder een mooi kleurrijk Super AMOLED-scherm, verbeterde accuduur en draaien op het nieuwe Wear OS 3.

Was € 399,- nu vanaf € 199,-

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk