'Samsung One UI 5.1: deze telefoons krijgen de update'

'Samsung One UI 5.1: deze telefoons krijgen de update'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Dankzij een update van de Samsung Galaxy Watch 5 komen we te weten wel telefoons alvast de update zullen krijgen naar One UI 5.1. Dat is de softwareversie die samen met de Galaxy S23-serie in februari verschijnt. Een paar vragen blijven voorlopig onbeantwoord.

Samsung One UI 5.1

One UI 5.0, Android-update van Samsung, bevatte heel wat knappe functies: van widgets stapelen tot videoachtergronden. Met de S23-serie van toptoestellen die op 1 februari wordt voorgesteld, verwachten nog meer slimme functies voor Samsung-telefoons. One UI 5.1, zoals de software van de Galaxy S23-toestellen heet, komt daarna naar meer Samsung-smartphones.

Er is een verwijzing gevonden naar de telefoons die de One UI 5.1-update krijgen in de code van een nieuwe functie voor de Samsung Galaxy Watch 5. Binnenkort kan je met je Samsung-smartwatch de camera van je telefoon bedienen dankzij een functie genaamd 'Camera Controller'. Niet alleen kan je foto's daarmee maken vanaf je pols, maar het is mogelijk om in te zoomen. Alleen heeft 9To5Google nu ontdekt dat deze functie zal werken in combinatie met telefoons die draaien op One UI 5.1, en wel deze toestellen:

 • Galaxy S20-serie
 • Galaxy S21-serie
 • Galaxy S22-serie
 • Galaxy S23-serie
 • Galaxy Z Flip
 • Galaxy Z Flip 5G
 • Galaxy Z Fold 2
 • Galaxy Z Flip 3
 • Galaxy Z Fold 3
 • Galaxy Z Flip 4
 • Galaxy Z Fold 4

En de midrange-telefoons dan?

Die lijst betekent goed nieuws, want alle oudere vlaggenschepen tot en met de S20-serie en de eerste Galaxy Z Flip kunnen van de update profiteren. het is wel opvallend dat we geen Galaxy A en Galaxy M-telefoons op die lijst zien, ook al verwachten we uiteraard dat die toestellen wel degelijk de update zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Een mogelijke verklaring kan zijn dat Camera Controller, de functie voor de Galaxy Watch 5-horloges, alleen zal werken in combinatie met vlaggenschepen. Een andere mogelijkheid is dat de bovenstaande lijst met telefoons als eerste in de rij staat om de One UI 5.1-update te krijgen. Die laatste verklaring lijkt ons minder waarschijnlijk, omdat Samsung in het verleden al snel was met het bijwerken van zijn midrange-telefoons. Zeker de populairste modellen.

Het is nog niet bekend wat we mogen verwachten van One UI 5.1, maar er is al wel heel wat informatie gelekt over de S23-serie. Je leest er hier alles over.

'Samsung One UI 5.1: deze telefoons krijgen de update'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk