'Samsung One UI 4.1.1-update brengt Android 12L: dit moet je weten'

'Samsung One UI 4.1.1-update brengt Android 12L: dit moet je weten'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung wil een nieuwe versie van Android uitrollen met zijn One UI 4.1.1-update voor telefoons en tablets. Android 12L brengt een betere interface voor tablets en vouwbare telefoons. We weten niet wanneer deze update beschikbaar is.

One UI 4.1.1 en Android 12L

Het lijkt erop dat Samsung-apparaten eerst de update met Android 12L ontvangen alvorens Android 13 wordt uitgerold, dat heeft SammyFans ontdekt. In de code van 'One Hand Operation+', een Samsung-app die deel uitmaakt van Good Lock, staat in de changelog te lezen: "Ondersteuning voor One UI 4.1.1 (Android 12L)".

Android 12L is een update die dit voorjaar door Google werd uitgebracht. Hij brengt belangrijke verbeteringen voor de interface van Android-apparaten met grote schermen. De interface wordt vaak in twee gesplitst zodat meer informatie op het scherm te zien is: dat is bijvoorbeeld het geval in de instellingen en bij de meldingen en snelle instellingen. Verder komt er ook een taakbalk onderaan het scherm. Alle verbeteringen van de Android 12L-update bespreken we hier.

Toch moeten we wel stellen dat deze update in het bijzonder voor apparaten van Samsung geen heel grote verbeteringen zal brengen. Zoals je kan lezen, onder meer in onze review van de nieuwe Samsung Galaxy Tab S8 Plus, is de interface van Samsung-tablets met One UI 4.0 al goed aangepast voor grote schermen. Samsungs software bevatte optimalisaties die tot voor de komst van Android 12L nog niet standaard deel uitmaakten van Android. Omdat het gaat om een '0.0.1'-update verwachten we ook dat Samsung zelf geen grote functies zal toevoegen en die eerder zal bewaren voor One UI 5.0.

De changelog van de bewuste Samsung-app

De changelog van de bewuste Samsung-app

Krijgt mijn Samsung Android 12L en Android 13?

Maar de vraag is welke toestellen deze update zullen ontvangen. Als vorig en de verspreiding van One UI 3.1.1 een indicatie geeft, dan is hij enkel bedoeld voor de aankomende vouwbare telefoons. Zij verschijnen dan met de software in afwachting van de Android 13-update die later dit jaar komt. Samsungs aankomende Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4 worden in augustus verwacht.

Aan Android 13-update heeft Google nog meer verbeteringen voor tablets en foldables toegevoegd en je kan er hier alles over lezen. En wil je weten of jouw Samsung-telefoon Android 13 krijgt? Kijk dan hier.

De populairste artikelen over Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk