Dit zijn de nieuwe Slimme widgets in Samsung One UI 4.1

Dit zijn de nieuwe Slimme widgets in Samsung One UI 4.1

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S22-serie draait op het nieuwe Samsung One UI 4.1. Die softwareversie komt met een aantal nieuwe functies, waaronder een serie nieuwe widgets. Dit zijn de drie nieuwe widgets in Samsung One UI 4.1.

Samsungs One UI

Samsungs One UI 4.0-softwareschil is gebaseerd op Android 12. In Android 12 kan je de look en feel van je smartphone op verschillende manieren aanpassen. Zo heb je de beschikking over tools om het homescreen, icoontjes, notificaties, wallpapers en nog veel meer functies naar je smaak in te stellen. Verder kan je ook het design van widgets aanpassen: van de zichtbaarheid tot het uiterlijk. Samsung neemt dit zogenaamde themasysteem over, al gaat het wel om een eigen variant daarvan. Samsung heeft tevens vele andere Android 12-functies in zijn softwareschil geïntegreerd waaronder de nieuwe privacyfuncties van Google over.

Andere nieuwe functies in One UI 4.1

Gerelateerde artikelen

Nieuwe widgets in One UI 4.1

Inmiddels is Samsung al een tijdje druk bezig met het uitrollen van de One UI 4-software naar zijn telefoons, en de volgende versie staat ook alweer voor de deur. Die versie heet One UI 4.1 en is te vinden op de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra. De Galaxy S22 Ultra is inmiddels op de redactie aanbeland en de eerste nieuwe functie in One UI 4.1 die ik heb ontdekt is een serie nieuwe widgets, ook wel stack widgets genoemd. Mensen die een iPhone hebben (gehad), zullen die principe wel kennen. Met deze widgets kun je ruimte op je beginscherm besparen omdat het om een widget gaat die drie widgets samenvoegt. Je veegt eenvoudig links of rechts over de widget om te wisselen. Je kan kiezen uit de volgende drie Slimme widgets:

  • Slimme widget 2 x 2: Klok en datum <-> Weer en tijd
  • Slimme widget 4 x 1: Datum, weer en tijd <-> Samsung Notes <-> Schermtijd
  • Slimme widget 4 x 2: Agenda <-> Weer, weersvoorspelling en tijd <-> Samsung Reminder

Slimme widgets aanpassen

Gebruik je de agenda-app van Samsung niet? Wees niet getreurd, want je kan de widgets in de Slimme widget aanpassen. Houd de widget op je beginscherm ingedrukt en tik op Widget toevoegen aan Slimme widget. Hier kan je widgets van andere apps toevoegen. Tik op het tandwieltje Instellingen om Samsungs keuze aan te passen in volgorde of verwijderen. Tik op Huidige widgetinstellingen om de instellingen per widget aan te passen. Je kan bij de klok-widget de stijl van de klok, de achtergrondkleur en de doorzichtigheid ervan aanpassen. Aanpassen aan de donkere modus is hier ook mogelijk.

Slimme widgets aanpassen

Slimme widgets aanpassen

Slimme widgets op je beginscherm zetten

Heb jij een telefoon van Samsung die op One UI 4.1 draait? Dan vind je de nieuwe widgets in het menu dat tevoorschijn komt als je het beginscherm lang ingedrukt houdt. Wat vind je van deze Slimme widgets? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

  1. Ga naar het startscherm van je smartphone
  2. Tik op een plek waar geen app is geplaatst, en houd je vinger 4 seconden op het scherm
  3. Er verschijnt nu een menu onderin je scherm, tik op Widgets
  4. Tik op Slimme widgets en kies één van de drie widgets
  5. Sleep deze naar de plek op het startscherm waar je de widget wilt plaatsen
  6. Eventueel kun je de widget nog vergroten of verkleinen (dit is verschillend per widget).  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over One UI 4.1? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk