Samsung One UI 4.0: op deze 2 punten focust Samsung zich

Samsung One UI 4.0: op deze 2 punten focust Samsung zich

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung brengt meer informatie naar buiten over zijn One UI 4.0-update en Android 12. Het bedrijf legt dit jaar de nadruk op personalisatie en privacy met de nieuwe softwareversie. We krijgen alvast screenshots te zien van de update en Samsung bespreekt de nieuwigheden.

Samsung One UI 4.0

In Nederland en België mogen we de bètaversie van One UI 4.0 dan wel mislopen, toch wil Samsung ons al een kijkje geven achter de schermen. Er zijn weer heel wat nieuwigheden op komst, en de meeste features hebben dit keer te maken met controle over privacy en mogelijkheden om de softwareschil er te laten uitzien zoals jij dat wilt.

Met One UI 4.0 kan je de look en functionaliteit van je smartphone op talloze manieren aanpassen. Je hebt beschikking over tools om het homescreen, icoontjes, notificaties, wallpapers en nog veel meer functies naar je smaak in te stellen. Verder kan je ook het design van widgets aanpassen: van de zichtbaarheid tot het uiterlijk. Samsung komt met zijn eigen kijk op de designwijzigingen van Google met Material You, en hoe dat er moet uitzien kregen we al in enkele gelekte screenshots te zien.

Samsungs AR Emoji

Samsungs AR Emoji

Wat ook bij personalisatie hoort, zijn Samsungs AR Emoji die een belangrijke rol kunnen spelen op je smartphone. Ze kunnen een plek krijgen op verschillende delen van de interface.

Privacyindicators en dashboard

In One UI 4.0 zal Samsung ook de nieuwe privacyfuncties van Google ter harte nemen. Met het Privacy dashboard kan je in een klap zien welke apps gebruikmaken van de microfoon en camera en wanneer ze dat doen. Ook kun je al je app-machtigingen van de laatste zeven dagen bekijken, in plaats van alleen die van de afgelopen 24 uur.

De privacyindicators van Android 12 krijgen ook een plaatsje in One UI 4.0, dat elementen in de interface waarmee Samsung kan tonen wanneer een app de microfoon of camera gebruikt. Je kan vervolgens die apps ook de toegang ontzeggen.

Het Privacy dashboard op Samsung-telefoons

Het Privacy dashboard op Samsung-telefoons

Wanneer verschijnt One UI 4.0?

Samsung kwam vorig jaar met de belofte om voor eind december van 2020 One UI 3.0 voor de Galaxy S20-serie uit te brengen. Die belofte heeft het bedrijf ingelost. In december kregen de smartphones in Nederland en België de update binnen. We hopen dus dat Samsung dit jaar een soortgelijke planning aanhoudt, zodat rond kerst en Oud & Nieuw Android 12 op de S21-serie zal draaien.

De privacyindicators voor de camera en microfoon

De privacyindicators voor de camera en microfoon

Meer over Android 12

Heb je geen Android 12 op je telefoon? Dan kun je de deze Android 12 klok- en weerwidgets als alternatief op je toestel installeren. Je kan hier ook alvast de Easter Egg van Android 12 bekijken en hier vind je de nieuwe laadanimatie.

Gerelateerde artikelen

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk