Samsung ondergaat grote herstructurering: dit zal veranderen

Samsung ondergaat grote herstructurering: dit zal veranderen

Samsung heeft intern grote wijzigingen doorgevoerd. Zijn mobiele tak en divisie voor consumentenelektronica worden samengevoegd. Er komen ook andere mensen aan het hoofd te staan van de samenvoegde divisie. We bespreken wat Samsung heeft bekend gemaakt.

Samsung-herstructurering

De mobiele tak binnen Samsung is traditioneel een van de belangrijkste inkomstenbronnen binnen het bedrijf en Samsung gaat de divisie nu samenvoegen met zijn consumer electonics-tak. Het bedrijf wil zichzelf zo meer competitief maken, dat weet Reuters. Het is de grootste herstructurering die het bedrijf onderging sinds 2017.

Aan het hoofd van de samengevoegde divisie komen niet één maar twee CEO's te staan. Allereerst is er Jong-Hee Han die nu al het hoofd is van Samsungs tv-divisie. Han heeft in principe geen ervaring binnen de mobiele tak van het bedrijf, maar hij wordt wel beloond door de sterke groei van Samsungs positie in de televisiemarkt de voorbij 15 jaar. Hee Han blijft tegelijk ook het hoofd van de televisieafdeling.

Investeren in halfgeleiders

De tweede belangrijke speler en co-CEO van de mobiele tak en consumer electronics-divisie is topman Kyehyun Kyung. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor de chipdivisie binnen het bedrijf. Samsung ziet de inkomsten uit de productie van halfgeleiders steeds stijgen en met momenten overklassen die de winsten uit de verkoop van telefoons. In het derde kwartaal van 2021 was de mobiele divisie goed voor een omzet van 21,4 miljard euro. De omzet van de chipdivisie bedroeg 20,1 miljard in dezelfde periode.

Samsung heeft als doel om nog meer in te zetten op zijn groeiende chip-business en het wil tegen 2030 de grootste chipmaker ter wereld worden. In november raakte nog bekend dat het bedrijf een nieuwe fabriek voor halfgeleiders bouw in de Amerikaanse staat Texas, een investering van 15,1 miljard euro.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties