'Samsung heeft plannen om Note en S-reeks samen te voegen in 2020'

'Samsung heeft plannen om Note en S-reeks samen te voegen in 2020'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Note- en S-reeks samensmelting

We zagen dit gerucht wel vaker verschijnen, namelijk dat Samsung de S-reeks en de Note-toestellen wil samenvoegen tot één productreeks. Dit keer is het de bekende geruchtenverspreider Evan Blass die een nieuwe variant van het gerucht lanceert. Volgens Blass zal Fold de plaats van de Note innemen als een premium apparaat dat gericht is op productiviteit. Hij lekte het gerucht recent in een tweet.

Blass stelt in een tweet dat de Galaxy S11 - die we in het voorjaar van 2020 verwachten - er anders zal uitzien dan we gewend zijn van het apparaat, want hij zou dit keer komen met een S Pen, zoals we dan weer gewend zijn van de Note-reeks. De huidige S10 Plus zou dan de S Pen-stylus krijgen, terwijl er daarnaast opnieuw twee andere varianten kunnen bestaan, zoals dat bij de huidige S10 en S10e het geval is. Samsung gaat daarbij ook de naam een grondige reset geven, aldus Blass, want de samensmelting tussen de Note- en S-reeks zou de 'Galaxy One' genoemd worden.

Note 10+ vs S10+

De Samsung Galaxy S10 Plus naast de Note 10 Plus

Geen Note, maar Fold

Voor het najaar zou vervolgens een opvolger van de Galaxy Fold. gepland zijn. Op die manier zou Samsung nog steeds een meer premium telefoon voor de tweede helft van 2020 bewaren, alleen zal het niet langer gaan om een Note-telefoon, maar wel om een vouwbare telefoon. We zagen eerder voor de lancering van de Samsung Galaxy S6 dat Samsung de naam 'S6 Note' liet vastleggen als handelsmerk, en toen verschenen er gelijkaardige geruchten over zo'n samensmelting. Het is dus zeker niet de eerste keer dat we een variant van dit gerucht zagen passeren.

Is dit geloofwaardig?

Helemaal zeker ben je natuurlijk nooit, maar we zijn ook dit keer geneigd om dit gerucht eerder niet te geloven, omdat er volgens ons nog voldoende verschillen bestaan tussen de twee series aan toestellen. Een eerder gerucht stelt bijvoorbeeld dat Samsung juist werkt aan een vouwbare telefoon met S Pen, wat ons een meer logische integratie lijkt van de stylus gezien het grotere scherm.

Samsung Galaxy Fold

De huidige S10 Plus zou het ook goed doen in de verkoop, en daarom lijkt het minder aangewezen dat Samsung een grote herwerking plant door het toestel van een stylus te voorzien. Zo'n stylus vergt daarnaast een extra uitdaging voor de ontwerpers van de telefoon, doordat het ruimte inneemt in de behuizing en de S Pen zal ook niet door iedereen als een meerwaarde worden gezien.

Wat denk jij van het gerucht? Klinkt het voor jou als een geloofwaardig plan in de oren? Zou je zo'n samensmelting van beide reeksen een goed idee vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk