Samsung neemt producent van 'smart home gadgets' Smartthings over

Samsung neemt producent van 'smart home gadgets' Smartthings over

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Smartthings

Samsung heeft het bedrijf Smartthings overgenomen, waarbij een bedrag van 200 miljoen dollar gemoeid zou kunnen zijn aldus . Smartthings is een fabrikant van slimme apparaten zoals lampen, sloten, watersensoren en camera's en is in 2012 begonnen met een . Deze was zo succesvol dat er 1,2 miljoen dollar werd opgehaald en sindsdien is het doel van Smartthings, waarbij ze ontwikkelaars, fabrikanten en consumenten bij elkaar willen brengen verder uitgedragen. Alle ontwikkelde apparatuur is door middel van iOS- en Androidapplicaties te bedienen, zowel als je in huis bent, maar ook op afstand.

Overname

Volgens een blogpost van het bedrijf gaat het bedrijf gewoon verder als zelfstandige onderneming, maar wel onder de vlag van Samsung. Tevens zullen ze verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor in Californië, maar voor de rest zal er weinig veranderen aldus de CEO van het bedrijf. Samsung introduceerde in 2014 eerder al een Smart Home-app, waarmee verschillende exclusieve Samsung-apparaten zoals wasmachines, robotstofzuigers en koelkasten op afstand bediend kunnen worden.

De overname zou goed nieuws kunnen zijn voor de open standaard Thread die Nest (eigendom van Google), Samsung en ARM op dit moment aan het opzetten zijn.

Bron: SmartThings blog via Techcrunch

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk