Samsung neemt audioproducent Harman over

Samsung neemt audioproducent Harman over

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Harman

Harman International Industries, Inc. is een producent van audio- en infotainmentsystemen maar is bij de meesten ook wel bekend van het label Harman Kardon met stijlvolle, stevig geprijsde audioproducten. Het bedrijf ontwerpt en produceert niet alleen audio-producten voor thuisgebruik maar ook voor auto's, evenementen en professionals.

Samsung en Harman

Met deze overname wil Samsung profiteren van de kennis van Harman op het gebied van infotainment-schermen in auto's en de relaties die Harman reeds heeft opgebouwd met vele autofabrikanten. Daarnaast kan Harman weer profiteren van Samsungs expertise op het gebied van consumentenelektronica.

Ook zal Samsung de beschikking hebben over 8000 software-ontwikkelaars van Harman die zich bezighouden met Internet of Things (IoT) waarbij allerlei apparaten in en rondom ons huis in verbinding staan met elkaar. Daarnaast wil Samsung met Harman's audio-producten een betere concurrentiepositie vergaren op het gebied van mobile, schermen, virtual reality en wearables.

Harman zal als dochteronderneming van Samsung verdergaan. De complete transactie zal midden volgend jaar afgerond zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk