'Samsung meest agressief in apps op de achtergrond verwijderen'

'Samsung meest agressief in apps op de achtergrond verwijderen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung staat sinds kort helemaal bovenaan de lijst van DontKillMyApp. Sinds de Android 11-update gebruikt het bedrijf een nieuw systeem dat agressief achtergrondprocessen van apps afbreekt.

Samsung DontKillMyApp

Meestal is het goed wanneer een fabrikant als winnaar op de bus komt en helemaal bovenaan de lijst van een test uitkomt, maar niet wanneer het om DontKillMyApp gaat. Deze website voert al jarenlang onderzoek naar de manier waarop smartphonefabrikanten afwijken van Androids eigen functies die een efficiënt batterijbeheer mogelijk maken.

Samsung staat nu bovenaan de lijst van DontKillMyApp en dat is het gevolg van zijn Android 11-update. De onderzoekers van DontKillMyApp hebben ontdekt dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een nieuw beleid voert rond de optimalisatie van accuprestaties op telefoons. Dat zorgt ervoor dat achtergrondprocessen agressief worden afgebroken. Volgens het onderzoekteam kan het zelfs de werking van gezondheids-apps en apps die sensorgegevens verzamelen dwarsbomen.

'Samsung meest agressief in apps op de achtergrond verwijderen'

Twee plaatsen vooruit

Samsung stond eerder op de derde plaats in de DontKillMyApp-lijst. De enige manier om de accuoptimalisaties uit te schakelen, is door dat individueel voor elke app te doen vanuit de instellingen. Meer details over het afsluiten van achtergrond-apps op Samsung-telefoons lees je hier. Het probleem werd al uitgebreid aangekaart bij Google.

Gerelateerde artikelen

Google nam bovendien zelf in Android 11 al maatregelen die ervoor moeten zorgen dat gebruiker meer controle hebben over welke apps op de achtergrond mogen werken. De vraag is of Google nog strenger de touwtjes in handen moeten nemen ten opzichte van de Android-fabrikanten. Moet Google volgens jou het voor fabrikanten onmogelijk maken om nog eigen aanpassingen te maken aan het batterijbeheer van hun telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

DontKillMyApp: Maak apps werkend

DontKillMyApp: Maak apps werkend

De website 'DontKillMyApp' heeft een app, DontKillMyApp Make apps work, afkomstig van de maker van de bekende slaap-app Sleep as Android. De ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk