'Samsung maakt veel mensen blij met dit onderdeel van de Galaxy S23-serie'

'Samsung maakt veel mensen blij met dit onderdeel van de Galaxy S23-serie'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er is wederom een gerucht dat bevestigt dat de Samsung Galaxy S23-serie een Snapdragon-chipset krijgt. Het lijkt er dus op dat Samsung kiest voor een chipset in plaats van zijn eigen Exynos voor Europa en de Snapdragon voor andere regio's.

Samsung Galaxy S23-serie krijgt Snapdragon

Samsung kiest er al een aantal jaren voor om zijn Galaxy S-telefoons met twee verschillende chipsets op de markt te brengen. De Amerikaanse markt krijgt vaak de Galaxy S-serie met de high-end-chipset van Qualcomm. Europa en Azië krijgen de variant met de Exynos-processor. De Exynos wordt door Samsung zelf gemaakt, maar is volgens testen soms iets langzamer dan de Qualcomm-variant. Het uitbrengen van een high-end Samsung met Qualcomm-chipset is voor velen dan ook een langekoesterde wens.

Gerelateerde artikelen

Dat de Samsung Galaxy S23-serie een Snapdragon-chipset krijgt, is nu door een tweede bron bevestigd. De insider Roland Quandt heeft dit via zijn bronnen vernomen. Op Twitter deelt hij onderstaande afbeelding. De chipset wordt er Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy genoemd. Dat zou betekenen dat Qualcomm speciaal voor de Galaxy S23-serie een chipset heeft gemaakt. Vermoedelijk is deze variant van de Snapdragon 8 Gen 2 overklokt om sneller te presteren.

'Samsung maakt veel mensen blij met dit onderdeel van de Galaxy S23-serie'

In de onderstaande afbeelding (via Sammobile) zien we dat Samsung de spelprestaties van de Galaxy S23 Ultra promoot. Ook hier duikt de naam Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy op. We zien ook dat de racegame Wreckfest geoptimaliseerd is voor de speciale chipset van de Galaxy S23.

'Samsung maakt veel mensen blij met dit onderdeel van de Galaxy S23-serie'

Meer over de Galaxy S23-serie

Morgen is het zover, dan is de lancering van de drie S23-telefoons. Voor nu kun je je alvast inlezen over het drietal via de artikelen hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk