Samsung maakt uitschakelen fysiek Bixby-button mogelijk: zo werkt het

Samsung maakt uitschakelen fysiek Bixby-button mogelijk: zo werkt het

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Bixby

De slimme assistent op verschillende Samsung-devices brengt veel nieuwe functies. Op de laatste devices, waaronder de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 is een fysieke button aanwezig om de slimme assistent te openen. Deze werd door veel gebruikers vaak per ongeluk geactiveerd.

Hier springen vervolgens weer ontwikkelaars op in om te zorgen dat dit uitgeschakeld kan worden. Er waren vrij snel al een aantal mogelijkheden en workarounds beschikbaar om te zorgen dat de Bixby-button niet meer werkte of een andere actie uitvoerde.

Totdat Samsung een update uitvoerde en deze mogelijkheid verwijderde. Vervolgens waren er weer nieuwe apps die een andere workaround gebruikte, waarbij de app kort geopend werd om vervolgens weer af te sluiten. Dit behoort nu tot het verleden, want in de nieuwste update van Bixby zit de mogelijkheid om de button volledig uit te schakelen.

In de Bixby-instellingen kan er gekozen worden om de button simpelweg onklaar te maken. Als deze optie is ingeschakeld, gebeurt er niets meer zodra je op de fysieke button aan de linkerkant van het toestel drukt. Het zou mooi zijn als Samsung hiermee nog een stapje verder zou gaan en de mogelijkheid zou bieden om een andere functie of app te koppelen aan deze fysieke knop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het activeren van de zaklamp of het openen van de Androidworld Reader.

Uitschakelen

De update is nog niet voor iedereen beschikbaar, maar moet vanzelf binnenrollen. Om de Bixby-button uit te schakelen open je de Bixby-app en kies je voor instellingen. Scroll naar beneden om de Bixby-button uit te schakelen. Gebruik jij Bixby?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk