Samsung en LG leveren geen schermen meer aan Huawei |Update]

Samsung en LG leveren geen schermen meer aan Huawei |Update]
LG en Samsung kunnen niet langer schermen leveren aan Huawei nadat de verscherpte sancties in de Verenigde Staten in werking treden. Samsung vraagt wel een licentie aan in de VS, maar LG doet dat niet.

Update 10/09 om 16:30 uur: Samsung heeft een verzoek ingediend om chips en schermen te mogen blijven leveren aan Huawei. We hebben dit artikel aangepast.

Huawei onderdelen

Huawei krijgt de afgelopen maanden met steeds meer tegenslagen te maken. De Verenigde Staten is gestopt met het voorzien van een Temporary General License (TGL), ofwel de tijdelijke handelslicentie van Huawei die telkens opnieuw werd verlengd. Bedrijven die toch met Huawei willen blijven samenwerken, moeten eerst een speciaal daarvoor voorziene licentie aanvragen. Die regelgeving gaat in vanaf 15 september.

LG maakt nu bekend dat het vanaf dan niet langer schermen met Huawei zullen verhandelen, dat vertelt het bedrijf aan Reuters. LG zal ook geen handelslicentie aanvragen in de Verenigde Staten. Het merk stelt in een verklaring dat de wijziging een minimale impact hebben op zijn activiteiten omdat het relatief weinig schermen levert aan Huawei.

Beelden van de telefoon

Eerder raakte ook bekend dat Samsung net als LG vanaf 15 september stopt met de levering van onderdelen aan Huawei, en het bedrijf weigerde ook om te reageren. Nu heeft Samsung volgens Sammobile toch bij de VS een handelslicentie aangevraagd. Dat deden ook alvast de bedrijven Qualcomm en MediaTek. Samsung wil zowel schermen als chips blijven leveren aan zijn Chinese concurrent.

Schermen vlaggenschepen

Huawei gebruikte naast schermen van de twee Zuid-Koreaanse bedrijven veelal panelen die door Chinese bedrijven worden geleverd. Het gaat dan om schermen van BOE en CSOT. Toch zijn het wel Samsungs OLED-schermen die doorgaans een plaatsje krijgen in vlaggenschepen zoals de P40 Pro (Plus) en de P30-reeks. Huawei zal het dus enkel met Chinese leveranciers moeten doen als Samsung geen toestemming krijgt in de Verenigde Staten.

[readmore articles="208635"]

Een ander probleem waarmee Huawei nog te maken heeft is met zijn chipsets. De Taiwanese producent TSMC mag niet langer Kirin-processor bouwen namens Huawei en ook andere chipmakers worden beperkt in hun handel met bedrijf. MediaTek vroeg alvast wel aan de VS de toestemming om met Huawei te mogen samenwerken. Marktanalisten voorspellen dat Huawei's marktaandeel volgend jaar een enorme deuk kan krijgen als zijn huidige voorraad van Kirin-chipsets uitgeput raakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties