Samsung lekt Galaxy S21 FE per ongeluk op zijn website

Samsung lekt Galaxy S21 FE per ongeluk op zijn website

De aankomende Galaxy S21 FE is een tijdlang zichtbaar geweest op de Samsung-website. We kregen daarbij een officiële render te zien, maar de bewuste webpagina is inmiddels weer weggehaald. De telefoon moet in januari op de markt komen volgens geruchten.

Samsung lekt Galaxy S21 FE

Samsung heeft zijn Galaxy S21 FE nu zelf gelekt inclusief afbeeldingen. Dat deed het bedrijf op zijn website in de Verenigde Arabische Emiraten en het ging om een support-pagina voor de telefoon. De bekende geruchtenverspreider Evan Blass heeft het lek opgemerkt en deelde de render en link op Twitter.

Inmiddels heeft Samsung de pagina weer offline gehaald. De Samsung Galaxy S21 FE, wat staat voor 'Fan Edition', moet een goedkopere variant worden van de Galaxy S21. Samsung wilde de telefoon al maanden eerder op de markt brengen, maar het wereldwijde chiptekort gooide roet in het eten. Nu brengt Samsung de smartphone uit op 4 januari 2022 volgens geruchten, een maand voor de lancering van de Galaxy S22, die ook werd uitgesteld.

Samsung lekt Galaxy S21 FE per ongeluk op zijn website
De gelekte render op de Samsung-site

Gelekte specificaties

Naast de gelekte render die rechtsreeks van Samsung afkomstig is, krijgen we geen belangrijke informatie door dit lek. Er is ondertussen al heel wat naar buiten gebracht over de telefoon. De S21 FE krijgt een 6,41 inch AMOLED-scherm met een 120 Hz verversingssnelheid en een Full HD-resolutie. De behuizing is IP68-waterbestendig en het design van de telefoon gelijkt stekt op de Galaxy S21. Alleen is de camera en de rest van de achterkant ditmaal afgewerkt in eenzelfde kleur.

De telefoon komt bij ons op de markt met de Exynos 2100-processor, hoewel hij op de meeste plaatsen buiten Europa met de Snapdragon 888 verschijnt. Er komen verschillende modellen van opslag en RAM en de accu is een 4500 mAh exemplaar die met een vermogen van 25W kan opladen. Samsung gebruikt op de achterzijde van de S21 FE drie camera's: een 12 MP hoofdcamera, een 8 MP telecamera met 3x optische zoom en een 12 MP groothoeksensor. Vooraan zit een 32 MP selfiecamera.

Meer over de Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE
4500 mAh
6,4 inch - 2340 x 1080 px
128 GB / 256 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
Samsung Samsung Galaxy S21 FE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties