Samsung kondigt UFS 4.0 aan: efficiëntere en snellere opslag voor je telefoon

Samsung kondigt UFS 4.0 aan: efficiëntere en snellere opslag voor je telefoon

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een nieuwe UFS-opslag (Universal Flash Storage) ontwikkeld. Samsungs UFS 4.0 moet moet maar liefst twee keer zo snel zijn als UFS 3.1 en UFS 3.0, de huidige standaarden. Ook moet het efficiënter werken en hierdoor 46% sneller zijn in sequentiële leessnelheden, hierdoor gaat onder andere het lezen van bestanden straks een stuk sneller. In het derde kwartaal kunnen we UFS 4.0 in bijvoorbeeld smartphones tegen gaan komen.

Snellere opslag

Bestanden, apps en documenten worden alsmaar groter, groter en groter. Waar we vroeger nog genoeg hadden aan 16 GB aan opslagcapaciteit op onze smartphone, daar ligt de minimum nu op 128 GB. Naast het feit dat smartphones steeds meer opslagcapaciteit krijgen, wordt de vorm van deze opslag ook steeds sneller. En in dit laatste zet Samsung met UFS 4.0 weer een stap.

Samsung kondigt UFS 4.0 aan: efficiëntere en snellere opslag voor je telefoon

Wat is UFS 4.0?

Als wij over een smartphone schrijven met een opslagcapaciteit van 128 GB, dan bedoelen we hiermee de hoeveelheid aan flashgeheugen. Het geheugen van bijvoorbeeld een smartphone waar bestanden als foto's, video's, apps en andere gegevens op worden opgeslagen. De UFS-standaard speelt hierin een belangrijke rol, en dan voornamelijk als we het over snelheid hebben. Ofwel de snelheid waarin deze bestanden worden gelezen door je toestel en hoe snel deze vervolgens opgestart kunnen worden.

Samsung belooft hierin nu een grote sprong te maken met UFS 4.0, zo meldt het bedrijf op Twitter. Volgens Samsung brengt dit namelijk onder andere een verbetering de energie-efficiëntie en in de leessnelheid. Hiermee moet het twee keer zo snel zijn als UFS 3.1, de voorganger van UFS 4.0. Hierdoor is UFS 4.0 ideaal voor smartphones die veel data moeten verweken. En hiermee is USF 4.0 erg geschikt voor toestellen die gebruik maken van 5G of augmented reality toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer gaan we het zien?

Samsung meldt dat de productie van USF 4.0 in het derde kwartaal van dit jaar van start gaat. Hiermee komt het waarschijnlijk net te laat voor de nieuwe vouwbare toestellen van het merk, en daarom denken we het eerder in de Samsung Galaxy S23 tegen te zullen komen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk