Samsung kondigt tweede generatie 200 megapixel-camera aan

Samsung kondigt tweede generatie 200 megapixel-camera aan

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung heeft zijn tweede generatie 200 megapixel-camera aangekondigd, zonder dat hier nog een telefoon voor beschikbaar is. Sterker nog: het heeft zelfs zijn eerste generatie 200 megapixel-camera nog niet eens in een telefoon verwerkt. Het gaat om ISOCELL HP3 en hij is vrij anders dan zijn voorganger, ISOCELL HP1.

ISOCELL HP3

De ISOCELL HP3 is kleiner dan de eerste generatie 200MP-camera. De 200 miljoen pixels zijn elk 0,56 micrometer (μm), wat eerst 0,64 m was. Het zou de kleinste pixelgrootte zijn in de telefoonwereld. Alle pixels zijn 1/1,4-inch qua optisch formaat en dat is 12 procent kleiner dan die van het origineel.

Die originele lens kon beelden met een resolutie van 16.384 x 12.288 vastleggen met de volle 200 miljoen pixels. Hoe dat bij de nieuwe camera zit is onbekend, maar het zou wel 2x2 of 4x4 pixelbinning kunnen gebruiken. Hierbij worden pixels samengevoegd en dat werkt goed voor donkere omgevingen, omdat er meer licht wordt geabsorbeerd.

Gerelateerde artikelen

200 megapixel-camera van Samsung

Wel zegt Samsung dat ISOCELL HP3 video-opnames kan maken in 8K en op 30 frames per seconde. 4K-video’s kunnen zelfs 120 frames per seconde. Het maakt gebruik van Super QPD autofocus, wat zou zorgen voor een nauwkeurigere en snellere autofocus. De kleurdiepte zou ook beter zijn (14-bits kleurdiepte voor meer dan vier biljoen kleuren). De camera gaat dit jaar nog in productie, maar wanneer precies en in welke telefoon die gaat, dat is onbekend. In veel telefoons zijn ze ook niet heel zinvol: telefoons maken de pixels toch kleiner. Motorola kondigde in mei eenzelfde type camera aan.

Er zijn mensen die fluisteren dat de nieuwe Galaxy S23-serie die eraan komt volgend jaar deze camera zou bevatten. Waarschijnlijk zal het dan alleen het meest luxe apparaat zijn die de camera krijgt, de Ultra. Mogelijk horen we de komende maanden meer over deze camera en vooral zijn toepassing.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van 200 megapixel-camera's? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk