Samsung komt mogelijk binnenkort met Galaxy S22 Android 13-bèta

Samsung komt mogelijk binnenkort met Galaxy S22 Android 13-bèta

Samsung staat mogelijk op het punt om een bèta te starten voor Android 13 op Galaxy S22. Meedoen aan de bèta betekent dat je nieuwigheden van Android 13 alvast kunt testen op Galaxy S22. De Koreaanse techleverancier zou al ver zijn in het maken van bèta-firmware voor deze toestellen.

Android 13 bèta

Het zou gaan om firmware-versie S906NKSU2ZVF6 (dank TizenHelp), dat op dit moment op de Koraanse Galaxy S22 kan draaien. Bij de bèta zal dit waarschijnlijk worden uitgebreid naar meerdere markten. Dat is ook tof voor ons in Europa, want sinds het bedrijf zijn beleid op firmware heeft aangepast, kunnen Galaxy-toestellen op ons continent ook meedoen aan de bèta’s. Eerder kon dat vaak niet, omdat ze gebruik maakten van ‘Country Specific Codes’.

Samsung is op dit moment nog niet officieel toegetreden tot het Android 13-bètaprogramma van Google, maar dit zal waarschijnlijk niet heel lang op zich laten wachten. Waarschijnlijk wordt Android 13 met One UI 5.0 samengesmolten. De testfase voor het grote publiek zou in juli van start gaan. Dat is het al bijna, dus ook dat is een voorbode dat die test er inderdaad aankomt.

Samsung Galaxy S22

In onze review van de compacte Galaxy S22 schrijven we het volgende: “De Galaxy S22 heeft een ontzettend goed en strak design, ook al zou ik de telefoon ook geen eyecatcher noemen. Toch heeft het totaalpakket van de Galaxy S22 mij wel voor een stuk gewonnen. Als ik het uitstekende scherm, de snelle prestaties en de veelzijdige camera afweeg tegen de voordelen die de S22 Plus brengt, dan begrijp ik maar al te goed waarom mensen deze kleinere telefoon verkiezen. Het verschil van 200 euro tussen beide telefoons is ook niet niks.”

  • Sterke prestaties
  • Erg aangename software
  • Veelzijdige camera
  • Uitstekend updatebeleid

Het zou natuurlijk een grote meerwaarde bieden als we straks ook kunnen testen of dit toestel goed werkt in combinatie met het nieuws dat Android 13 brengt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties