Samsung komt met spannende, nieuwe functies voor Galaxy Watch

Samsung komt met spannende, nieuwe functies voor Galaxy Watch

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung heeft officieel aangekondigd wat er zoal in de nieuwe update voor Galaxy Watch zit. De One UI 5 Watch-update komt pas later in het jaar, maar hij belooft veel goeds voor Galaxy Watch 4 en Galaxy Watch 5, zo schrijft Sammobile.

Slaap

Samsung heeft drie pilaren die het graag wil verbeteren. Het gaat om de slaapmetingen, de fitnessmogelijkheden en de beveiliging van de slimme horloges. Samsung zegt zelfs dat het voor elkaar wil boksen dat Galaxy Watch-gebruikers een betere nachtrust krijgen door hun watch.

Het plan van de Koreaanse techleverancier is omdat te doen door een beter begrip te hebben van persoonlijke slaappatronen met de nieuwe slaapinzichten-UI. Hierin zie je je slaapscore en krijg je een beter beeld van de afgelopen nacht, inclusief snurkuren, bloedzuurstofniveaus en slaapfases.

Daarnaast wil het mensen helpen om gezondere gewoonten aan te meten door slaapcoaching. Je kunt de slaapcoach van Samsung straks direct op je horloge benaderen, in plaats van dat je je telefoon erbij hoeft te pakken. Daarnaast wil het ook meer de link leggen met SmartThings-apparaten, zodat je Watch en je slimme gadgets, zodat deze kunnen reageren op je slaapmodus.

Samsung komt met spannende, nieuwe functies voor Galaxy Watch

Fitness

Voor veel mensen is de reden om een smartwatch te dragen dat ze er hun fitness-activiteiten in kunnen bijhouden. Samsung wil dit verbeteren door de hartritmezone te personaliseren en op maat gemaakte hardlooptools te geven, zoals een real-time analyse van je hardloopprestaties en een speciaal intervaltrainingsprogramma dat bij je past. Die hartritmezones zijn op basis van verschillende intensiteiten: warm-up, vetverbranding, cardio, harde training en maximaal. Er komen in het algemeen ook meer hardloop- en wandelmogelijkheden naar de horloges in de vorm van een uitgebreide Route Workout. Ook kun je straks GPX-bestanden gebruiken in de Samsung Health-app.

Samsung komt met spannende, nieuwe functies voor Galaxy Watch

Veiligheid

Samsung wil ook meer doen voor de persoonlijke veiligheid. Zo komt het met een nieuw SOS-systeem waarmee je direct met de hulpdiensten contant kunt leggen en waarbij die hulpdiensten via het horloge dan de locatie en de medische informatie kunnen uitlezen. Daarnaast komt er ook standaard valdetectie naar One UI 5 Watch voor iedereen die 55 jaar of ouder is.

Samsung komt met spannende, nieuwe functies voor Galaxy Watch

Waarschijnlijk wordt One UI 5 Watch tegelijkertijd gelanceerd met Wear OS 4, dus dat wordt pas later dit jaar verwacht. Wel komt er binnen de Samsung Members-app binnenkort een bètatest beschikbaar. Wanneer precies, dat is onbekend.

Ben je blij met deze vernieuwingen? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk