'Samsung komt in juli met eigen bètaversie van Android 14'

'Samsung komt in juli met eigen bètaversie van Android 14'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Samsung zou aankomende juli een bètaversie van Android 14 uitbrengen voor een geselecteerd aantal smartphones. Deze versie komt dan als eerste beschikbaar voor de smartphones uit de S23-serie. Later zullen andere telefoons van de Zuid-Koreaanse fabrikant moeten volgen.

Samsung komt met bètaversie van Android 14

Volgens een tipgever op Twitter gaat Samsung halverwege juli een bètaversie van Android 14 uitrollen voor de Galaxy S23-serie. Hieronder vallen de Galaxy S23, de Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra. De Android 14 bèta is gebaseerd op One UI 6.0. One UI is de schil die Samsung over Android gooit en 6.0 wordt de nieuwste versie. Eerder brachten onder andere de fabrikanten Nothing, OPPO en OnePlus al een bètaversie van Android 14 uit voor bepaalde toestellen. Android 14 is verder natuurlijk al te testen op Pixel-smartphones van Google.

De stabiele versie van Android zou Samsung verder vanaf oktober gaan uitrollen. Ook hierbij zullen eerst de huidige vlaggenschepen van het bedrijf de update ontvangen. Later volgen andere smartphones van de fabrikant. Een overzicht van welke smartphones de Android 14 upgrade gaan krijgen vind je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Android 14

Android 14 wordt de nieuwste versie van Android en we verwachten dat Google de stabiele versie aankomende augustus zal aankondigen en zal gaan uitrollen. De aankomende Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro worden de eerste smartphones die op de nieuwe Android-versie gaan draaien.

Android 14 zal een bescheiden upgrade zijn van Android 13. Het design van het besturingssysteem zal niet veel gaan veranderen, en er zullen slechts enkele nieuwe functies, verbeteringen en aanpassingen worden aangebracht. Zo wordt het maken van een screenshot privacy veiliger, wordt tekst en bestanden slepen tussen apps mogelijk en komen er nieuwe wallpapers die gebaseerd worden op AI en op emoji. Meer over Android 14 vind je hier.

Zou jij Android 14 willen testen op je Samsung-smartphone? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk