Samsung is niet van plan om midrange foldable te maken

Samsung is niet van plan om midrange foldable te maken

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung heeft laten weten dat het niet de intentie heeft om een midrange vouwbare smartphones te produceren. Eerdere geruchten gingen dat Samsung dit wel van plan zou zijn, maar een woordvoerder laten weten dat deze geruchten ongegrond zouden zijn.

Samsung Galaxy Z-serie

Samsung brengt al vanaf 2019 vouwbare smartphones op de markt. Los van het feit dat al deze toestellen vouwbaar zijn, hebben ze nog twee dingen gemeen: ze zijn kwetsbaar én duur. Qua adviesprijzen zitten de foldables namelijk nog altijd ruim boven de duizend euro. Voor de eerste paar maanden althans, als je geduld hebt zakken de prijzen van Samsung-telefoons namelijk vaak erg snel. Zo is de Flip 5 nu al te koop vanaf zo'n 800 euro.

Bovendien gaan er al gelangere tijd geruchten omtrent een goedkopere foldable van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Volgens deze geruchten zou Samsung werken aan een vouwbare flip-smartphone van om en nabij de 700 a 800 euro. Toch zo'n 200 a 300 euro goedkoper dan de prijs waarvoor Samsung nu Flip-phones op de markt brengt. Samsung ontkent nu echter al deze geruchten.

Samsung ontkent maken midrange foldable 

In een verklaring tegenover de Korea JoongAng Daily meldt Samsung namelijk het volgende:

We zijn niet van plan op opvouwbare smartphones te produceren die in het middensegment geprijsd zijn, de laatste geruchten zijn ongegrond. 

Toch een kleine opening?

Dit wil echter niet zeggen dat Samsung niet werkt aan goedkopere vouwbare toestellen. Zo melden ze nu dat geen foldables in het midrange segment gaan uitbrengen. Het zou wel kunnen dat ze een toestel op de markt brengen van bijvoorbeeld 900 euro. Hiermee zou deze zo'n 200 euro goedkoper zijn dan de adviesprijs van de Flip 5, maar toch buiten het midrage segment vallen. We spreken dan eerder over een 'goedkope' premium telefoon.

Daarnaast meldt Samsung ''dat er nog niet besloten is'' over het uitbrengen van een Fan Edition foldable. Fan Editons (FE-toestellen) zijn goedkopere versies van een high-end Galaxy. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S23 FE. Een telefoon welke veel overeenkomsten kent met de S23-serie, maar op een aantal punten net iets minder goed is. Hierdoor is de prijs echter ook lager.

Zou jij een goedkopere Galaxy Flip of Fold overwegen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Z Flip 5 kopen
Samsung Galaxy Z Flip 5 kopen
Samsung Galaxy Z Flip 5 kopen

Samsung Galaxy Z Flip 5 kopen

De Samsung Galaxy Z Flip 5 biedt een aanzienlijke upgrade ten opzichte van eerdere modellen, met opvallende functies en verbeteringen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor degenen die op zoek zijn naar een compacte vouwbare telefoon met uitstekende prestaties en een lekker groot scherm op de voorkant.

Vanaf 1199 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk