Samsung introduceert Chromebook Pro en Chromebook Plus

Samsung introduceert Chromebook Pro en Chromebook Plus

Samsung Chromebook Pro en Chromebook Plus

De geruchten die vorig jaar over deze Samsung Chromebook naar buiten waren gekomen blijken grotendeels te kloppen. Alleen zijn het er twee. Beide zijn zogenaamde convertibles. Je kunt deze hybride Chromebooks namelijk helemaal omklappen en als tablet gebruiken of half omklappen en als 'tent' of 'stand' neerzetten op tafel. Uiteraard is er ook de gewone 'laptopstand'. Samsung begeeft zich met deze twee Chromebooks voor het eerst op de convertiblesmarkt.

Specificaties

In de laptopmarkt zien we vaker verschillende uitvoeringen van één model. Ook bij deze Chromebooks is dat het geval. De Samsung Chromebook Pro heeft namelijk een Intel Core M3 Processor 6Y30. De Samsung Chromebook Plus beschikt over een OP1, Made for Chromebooks hexa-coreprocessor.

Beide hebben een 12.3 inch LED-scherm met een resolutie van 2400x1600 pixels en een beeldverhouding van 3:2. Uiteraard is dit scherm aanraakgevoelig en kan het als tablet gebruikt worden. Er is in beide 4GB LPDDR3 RAMgeheugen en 32GB opslaggeheugen aanwezig. Qua aansluitingen zijn er twee USB C-poorten om op te laden of 4K-video af te spelen. Beide hebben een afmeting van 280.8 x 221.6 x 12.9/13.9 en wegen maar 1.08kg. De accu van deze Chromebooks zou het 8 uur vol moeten kunnen houden.

Net als bij de Microsoft Surface-serie zien we ook hier een drukgevoelige pen (0.7mm) welke ingebouwd is aan de zijkant van de laptop. Voor het gebruik van de pen heeft Samsung alvast twee apps voorgeïnstalleerd: Google Keep en Samsung ArtCanvas. Daarnaast wordt ook AirDroid Premium meegeleverd, waar een jaarabonnement voor nodig is. Beide Chromebooks hebben meteen al toegang tot de Play Store en kun je kiezen uit de vele Androidapps die de applicatiewinkel te beiden heeft.

Samsung Chromebook kopen

De Samsung Chromebook Plus zal in februari voor $449 bij een aantal grote Amerikaanse retailers aan te schaffen zijn. De Chromebook Pro zal pas in de lente in de winkels komen te liggen.

Bron: Samsung

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties