Samsung introduceert snelle 256GB geheugenmodule

Samsung introduceert snelle 256GB geheugenmodule

256GB UFS 2.0

Samsung heeft een nieuwe geheugenmodule geïntroduceerd met maar liefst 256GB capaciteit. Deze module zullen we gaan zien in 'high-end mobiele devices', maar meer noemde de fabrikant daarover natuurlijk nog niet. Er zijn maar een handjevol toestellen te noemen met zoveel intern geheugen, waaronder de ZenFone 2 Deluxe Special Edition van ASUS.

De module maakt gebruik van de snelle UFS 2.0-techniek, geïntroduceerd bij de Galaxy S6-reeks en in verschillende benchmarks heeft dit zich al bewezen. De leessnelheid van de nieuwe chip bedraagt maximaal 850MB/s en dat is nagenoeg hetzelfde als vele SSD-schrijven die in computers worden gebruikt. De schrijfsnelheid ligt heeft een top van 260MB/s en dat is minder dan SSD-schijven, maar altijd nog stukken sneller dan geheugenkaartjes. Dit is waarschijnlijk ook één van de redenen dat Samsung er voor gekozen heeft om zo'n kaartje niet te kunnen gebruiken als intern geheugen, waarover we eerder vandaag schreven.

Eén van de hoofdredenen om te kiezen voor zo'n geheugenmodule met zo'n capaciteit en zulke snelheden is 4K-mediaconsumptie aldus Samsung. En als je geen 4K-materiaal wilt bekijken, maar full HD-content benadrukte Samsung nog even dat je dan ongeveer 47 volledige full HD-films kwijt kunt op het geheugen.

S7-lijn of Note 6?

In wat voor apparaten we deze nieuwe module gaan zien laat zich raden. Later dit jaar zullen we waarschijnlijk devices gaan zien in de S7-reeks met een groter scherm en ook de Samsung Galaxy Note 6 wordt verwacht. De hoeveelheid en de snelheid van het geheugen klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar als we de huidige prijzen van de S7 en S7 Edge met 'slechts' 32GB geheugen zien, dan zal de prijs van een device met 256GB opslaggeheugen niet al te mals worden.

Bron: Samsung

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties