'Samsung -en Huawei-toestellen hebben veel duurdere camera's dan iPhones

'Samsung -en Huawei-toestellen hebben veel duurdere camera's dan iPhones

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Kostprijs camera

Appleinsider meldt dat Huawei en Samsung per telefoon veel meer uitgeven aan de camera's van hun vlaggenschepen. De S10 en de S10 Plus hebben camera's die Samsung zo'n 40 euro per toestel kosten en bij de P30 Pro ligt die prijs nog hoger met onderdelen die zo'n 50 euro kosten. Huawei bracht onlangs een camera uit met vier lenzen: een hoofdlens, een SuperZoom-lens, een groothoeklens en een Time of Flight (ToF)-camera. Als we dat even vergelijken met wat de camera's van de iPhone XS Max-camera kosten, dan stellen we vast dat Apple iets meer dan 30 euro betaalt.

Natuurlijk vertellen puur de kosten van de hardware ook niet het volledige verhaal, want er zijn geen gegevens over wat deze drie bedrijven investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D). Als je die kosten mee zou rekenen, zouden de verschillen mogelijk anders kunnen zijn. We zien ook bijvoorbeeld hoe de Pixel 3 een relatief eenvoudige 12 MP camera gebruikt en toch enorm veel werk verricht dankzij software.

Beelden van de verschillende kleurenvariaties van de P30 Pro

De camera van de Huawei P30 Pro

Schermen en winstmarge

Anderzijds is het beeld ook anders bij andere onderdelen, want Apple betaalt per schermpaneel zo'n 107 euro en voor de P30 Pro ligt dat bedrag dan weer veel lager met een prijs van 98 euro per stuk. Samsung, het bedrijf dat geprezen wordt voor het knappe scherm van de S10, heeft ook het duurste schermpaneel met een kost van 111 euro per toestel.

Interessant is ook dat de winstmarge die Apple, Samsung en Huawei per flagship verdienen ongeveer dezelfde is. Apple zou een winstmarge hebben van rond de 65% en voor Huawei zou die winst tussen 63% en 65% liggen. Samsung zou het minste verdienen per verkochte telefoon met een marge van 58% tot 60%.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk