Samsung hint naar onthulling vouwbare telefoon volgende maand

Samsung hint naar onthulling vouwbare telefoon volgende maand

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vouwbare telefoon

Het is geen geheim dat Samsung net als Huawei aan een vouwbare telefoon werkt. Uit een interview met Huawei CEO Richard Yu bleek dat het Chinese bedrijf waarschijnlijk zijn telefoon pas later in 2019 zal voorstellen, terwijl Samsung zijn toestel dit jaar alvast laat zien. Toch zal het nog tot begin volgend jaar duren volgens CEO DJ Koh alvorens het toestel ook op de markt gebracht wordt.

Het wordt ook steeds duidelijker dat de onthulling van de vouwbare telefoon nadert. Samsung hield begin deze maand nog het 4 x Fun-evenement waarbij het bedrijf de Galaxy A9 voorstelde met zijn 4 camera's aan de achterkant. De kans bestond dat we toen ook een glimp zouden te zien krijgen van de vouwbare telefoon, maar we bleven op dat vlak op onze honger zitten.

flex

Tablet opvouwbaar tot smartphone van Samsung

Ontwikkelaarsevenement

Het ziet er nu naar uit dat het komende Developer-evenement van Samsung - dat loopt van 7 tot en met 8 november - wel de moment zal zijn waarop het toestel onthuld wordt. Samsung heeft een tweet de wereld in gestuurd met als titel: 'Kruispunt tussen heden en toekomst'. Daarbij is ook een weinig tot de verbeelding sprekende animatie te zien van een toestel dat zich openvouwt.

Er valt wel nog erg weinig te voorspellen over wat we precies van de telefoon mogen verwachten. Wat we wel hebben is een conceptfilmpje uit 2014 (zie onderaan dit artikel) over een vouwbaar Samsung-toestel, maar dat is ondertussen natuurlijk al erg oud. Van Huawei weten we ook al dat ze 5G in de telefoon zullen stoppen, iets wat Samsung volgend jaar ook zou doen bij een specifiek model van de Galaxy S10.

vouw

Vouwbare Samsung

High-end of hogere midrange?

Het is ook niet zeker of de vouwbare Galaxy een high-end-telefoon zal zijn, want Samsung heeft onlangs gesteld dat het meer aandacht wil geven aan zijn midrange-reeks en dat nieuwe features voortaan eerst in de midrange zullen worden getest alvorens ze hun weg zullen vinden naar de absolute premium-markt. Dat zagen wel onlangs met de Galaxy A9, een hogere midrange die als eerste telefoon 4 camera's aan de achterkant kreeg.

Via: Phonearena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk