Samsung bleef grootste smartphonefabrikant in 2019, Huawei groeit

Samsung bleef grootste smartphonefabrikant in 2019, Huawei groeit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Grootste smartphonefabrikanten

De 'big five' van grootste smartphonefabrikanten is in 2019 dezelfde gebleven. Samsung bleef de grootstste smartphonefabrikant het afgelopen jaar en het bedrijf is nog verder gegroeid wat marktaandeel betreft, dat meldt Strategy Analystics. Samsung sloot 2019 af met een marktaandeel van 20,9 procent, vergeleken met 20,3 procent in 2018.

Al is het Huawei die opmerkelijk genoeg de grootste groei heeft doorgemaakt in 2019, ondanks de crisis waarin het bedrijf is beland als gevolg van politieke beslissingen. Huawei zag zijn marktaandeel van 14,4% toenemen tot 17% en het bedrijf schudt daarmee Apple van zich af, dat lichtjes krimpt met 0,4%. Huawei deed het vooral goed in thuisland China, maar het kreeg het moeilijker in Europa. Die trend zal zich naar verwachting in 2020 verderzetten.

beeld van het marktaandeel

De eerste tabel toont het aantal toestellen die verkocht zijn en de tweede laat het marktaandeel zien

Xiaomi en OPPO

Als we naar Xiaomi kijken, dan merken we een eerder lichte groei die het bedrijf heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar. Het wereldwijde marktaandeel steeg van 8,2 procent tot 8,8 procent. Concurrent OPPO is er dan weer in geslaagd om met precies hetzelfde marktaandeel te eindigen, namelijk 8,1 procent, al is de verkoop van het Chinese merk wel lichtjes afgenomen.

Als laatste is er nog een belangrijke trend die zich blijft verderzetten in de markt van telefoons, namelijk dat de grote merken groter worden en de kleine bedrijven aan aandeel moeten inboeten. Merken die niet tot de big five behoren zijn over het algemeen gekrompen, met een marktaandeel dat afnam van 34,4 procent tot 30,8 procent.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk