Samsung en Google gaan samenwerken op het gebied van RCS

Samsung en Google gaan samenwerken op het gebied van RCS

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Chat

RCS staat voor 'Rich Communication Services' en je kan het zien als sms 2.0. Met het oude sms kan je namelijk alleen maar tekst versturen, en RCS-berichten daarentegen benaderen veel meer de mogelijkheden van bijvoorbeeld WhatsApp.

RCS is geen product van Google maar op dit product heeft Google een eigen dienst gebouwd met de naam Google Chat. Google biedt die dienst aan bij alle providers van de wereld zodat zij die kunnen inzetten op hun eigen platform. Op die manier blijft de provider 'in the lead' en kunnen ze eventueel zelf commerciële diensten op deze dienst uitrollen.

De reden waarom Google de dienst heeft opgezet is duidelijk. Sms is de enige berichtendienst die elke smartphone heeft en geen onderscheid maakt tussen besturingssystemen, merk of verbinding. Google Chat kan alleen een succes zijn als elke provider meedoet en elk smartphone de mogelijkheid heeft om deze berichten te ontvangen en te versturen. Het is een enorm karwei voor Google om iedereen achter Google Chat te krijgen.

Android messages Group Chat

Samsung

Vandaag is een belangrijke stap gezet in die 'strijd'. Google en Samsung hebben bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken op het gebied van RCS-berichten. Samsung Berichten en Android Berichten zullen wat betreft technologie gaan samenwerken. Daarmee krijgt de app van Samsung ook de mogelijkheid om berichten te versturen via wifi, groepsgesprekken aan te maken en ze krijgt een 'aan het schrijven'-indicator. Ook zullen er hoge resolutiefoto's- en video's verstuurd kunnen worden via de app.

Er waren al een aantal modellen van Samsung die gebruik konden maken van RCS, maar vanaf nu zullen alle nieuwe toestellen dit kunnen. Vanaf de Samsung Galaxy S8 en verder zal het verzenden en ontvangen van RCS-berichten standaard zijn op alle smartphones van Samsung. Ook de gebruikers van de commerciële tools worden aangespoord om producten te maken voor RCS, zodat die op beide platformen kunnen worden uitgerold. De nieuwe samenwerking met Samsung, de grootste smartphone-fabrikant ter wereld, maakt het interessanter voor het bedrijven om hierop in te springen.

Android Berichten krijgt Smart Reply

Beschikbaarheid

Deze zoveelste poging van Google om een succesvol berichtenplatform op te zetten heeft een kans van slagen, maar het is een kwestie van lange adem. Er zouden al 40 providers toegezegd hebben om de dienst te gaan gebruiken, maar dat moeten er nog veel meer worden. De deal met Samsung is een belangrijke stap voorwaarts maar er is nog een lange weg te gaan.

Bron: Google

Berichten

Berichten

Blijf in contact met vrienden en familie. Berichten van Google is een messenger-app waarmee je sms- en mms-berichten kunt verzenden naar en ontvangen van elke telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk