‘Samsung Electronics gaat goedkoper vouwbaar glas ontwikkelen’

‘Samsung Electronics gaat goedkoper vouwbaar glas ontwikkelen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Z Flip

Samsungs Galaxy Z Flip is momenteel het goedkoopste vouwbare toestel. Naast de relatief lage prijs, is het tevens de eerste vouwbare telefoon met vouwbaar glas, oftewel Ultra Thin Glass. Daarmee is het vouwbare OLED-scherm beter beschermd tegen harde objecten die het scherm aanraken. Later bleek het glazen paneel erg dun, waardoor het maar de vraag is hoeveel bescherming het biedt. Het gaf in ieder geval bewijs voor de ‘vouwbaarheid’ van glas - het glas is ontwikkeld door Samsung Display. Voor toekomstige vouwbare telefoons zou Samsung Electronics van plan zijn om het glas zelf te ontwikkelen, aldus SamMobile.

Samsung Galaxy Fold

Samsungs originele Galaxy Fold gebruikte nog geen vouwbaar glas

Samsung Electronics is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van consumentenapparatuur, zoals de Galaxy Z Flip. Voor dat toestel ging de Electronics-afdeling in overleg met de Display-divisie van het Zuid-Koreaanse bedrijf. In samenwerking met het Duitse SCHOTT werd vervolgens een vouwbaar glazen paneel ontwikkeld. Een van de grootste nadelen van de samenwerking, is de kostenpost die het met zich meebrengt. Eén glazen paneel voor de Galaxy Z Flip kost immers 40 dollar. Normaliter is Samsung Electronics ongeveer 2 dollar kwijt voor glazen panelen van bijvoorbeeld Gorilla Glass.

Vouwbaar glas

Samsung zou zijn begonnen met de samenwerking met verschillende fabrikanten van vouwbaar glas. Het bedrijf zou zich daarbij willen focussen op het verlagen van productiekosten, evenals verhoogde yields - met andere woorden: Samsung wil ervoor zorgen dat er minder materiaal nodeloos wordt weggegooid. Wel zou Samsung in 2020 de Ultra Thin Glass-variant van Samsung Display blijven gebruiken, zo gaan de geruchten. Er wordt nog een Samsung Galaxy Fold 2 verwacht, een opvolger van de Galaxy Fold; een telefoon met een negatieve reputatie en hoge kostprijs. Het toestel wordt in Nederland verkocht voor 2.020 euro.

Officiële foto's van de Samsung Galaxy Z Flip

Samsungs Galaxy Z Flip is de eerste telefoon met vouwbaar glas

Samsung heeft nog een bevestiging gegeven voor de samenwerking met externe partijen voor het verkrijgen van (goedkoper) vouwbaar glas. De lagere prijs van de Galaxy Z Flip gaf het startsein voor een toekomst met goedkopere vouwbare telefoons. Naast Samsung verkoopt ook Motorola nu een vouwbaar toestel in de Benelux: de Razr. Intern heeft het toestel veel weg van een midrange-toestel, terwijl de prijs meer gericht is op het high-end segment. Ten slotte verkoopt Huawei inmiddels zijn Mate Xs in België en Nederland voor een adviesprijs van 2.500 euro. Heb je iets met een vouwbare telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk