'Samsung levert vanaf volgend jaar niet langer oplader bij telefoons'

'Samsung levert vanaf volgend jaar niet langer oplader bij telefoons'

Samsung-opladers

Bij zowat alle telefoons die je vandaag koopt, krijg je een oplader van de fabrikant meegeleverd. Dat heeft ook voordelen, in het bijzonder bij toestellen uit het middensegment en het hogere segment. De meegeleverde oplader zorgt er namelijk vaak voor dat de oplader aan hoger vermogen kan snelladen. Volgens de Zuid-Koreaanse krant Electronic Times is Samsung nu in gesprek met partners over de kwestie om bij bepaalde telefoons de oplader niet langer mee te leveren.

Het is nog niet duidelijk om welke toestellen het zou kunnen gaan, maar daar zijn meerdere voordelen aan verbonden voor Samsung. Door de adapter niet mee te leveren kan Samsung de prijs van de toestellen verder drukken, want met de komst van 5G zijn de prijzen over het algemeen gestegen. Daarnaast zal ook de verpakking van elk toestel kleiner zijn en leveringskosten zullen ook wat lager zijn.

telefoonoplader op tafel

Bij welke toestellen?

Het is nog niet bekend bij welke toestellen de fabrikant de oplader wil weglaten, maar mogelijk gaat het om toestellen uit het lagere segment. Bij dergelijke telefoons zijn snellaadcapaciteiten meestal beperkt, en in de lagere prijsklassen kan de besparing ook een grotere impact hebben. In het lagere- en middensegment zijn prijzen erg competitief, en in groeimarkten zoals India en China zijn voordeligere toestellen erg populair.

Toch is Samsung ook niet de enige die zo'n zet overweegt, want volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo wil Apple ook de oplader achterwege laten bij de iPhone 12. Volgens Kuo hebben veel consumenten al een oplader in huis, en er zijn ook ecologische motieven om de oplader niet mee te leveren. Europa werkt om die laatste reden ook aan een plan om een verplicht gebruik van een universele oplader te verplichten bij fabrikanten.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties