Samsung geeft Z Fold 2-klanten nu 100 dagen bedenktijd

Samsung geeft Z Fold 2-klanten nu 100 dagen bedenktijd

Samsung laat mensen die zijn vouwbare telefoons kopen nu 100 dagen lang het toestel gebruiken alvorens ze het kosteloos kunnen terugsturen. De langere bedenktijd is op dit moment enkel in de Verenigde Staten beschikbaar.

Update 24/02/2021: Samsung Nederland heeft bevestigd dat het om een lokaal initiatief in de VS gaat. We hebben dit artikel aangepast.

Bedenktijd voor foldables

Vouwbare telefoons zijn nog ook in 2021 nog erg prijzig, want de Z Fold 2 kreeg vorig jaar een adviesprijs van 1999 euro. Zo'n prijskaartje kan geïnteresseerde kopers afschrikken. Wat als je na enkele maanden realiseert dat zo'n foldable model toch niets voor jou is? Samsung gaat in de Verenigde Staten op dat probleem inspelen en het geeft je nu 100 dagen bedenktijd. Samsung noemt het 'Buy and Try'.

Het nieuwe testbeleid is beschikbaar via de Amerikaanse Samsung-webshop voor zowel de Samsung Galaxy Z Fold 2 als de Z Flip (5G), maar niet voor de eerste generatie van Galaxy Fold. Voorheen kon je in de VS slechts 15 dagen na aankoop de telefoon terug sturen.

Samsung geeft Z Fold 2-klanten nu 100 dagen bedenktijd

"Dit nieuwe initiatief zal consumenten helpen om te ontdekken welke vouwbare telefoon bij ze past. Het maakt deel uit van ons doel om vouwbare telefoons voor meer mensen toegankelijk te maken", dat zegt een woordvoerder van Samsung tegen The Verge.

Wat in Nederland en België?

Androidworld heeft aan Samsung gevraagd of de verlengde bedenktijd ook bij ons beschikbaar zal zijn. Op dit moment is de extra lange bedenktijd nog niet in Nederland en België beschikbaar, en Samsung stelt dat het om een lokaal initiatief in de VS gaat. Vooralsnog zijn er nog geen plannen om het bij ons te introduceren. Op dit moment hebben we in de Benelux een bedenktijd van 30 dagen. De verlengde bedenktijd is in de VS slechts beschikbaar bij aankopen die tot 1 april zijn gedaan. Zou jij meer geneigd zijn om met een vouwbare telefoon te kopen als je een langere bedenktijd had? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Samsung Galaxy Z Flip
3300 mAh
6.7 inch - 1080 x 2636 px
256 GB
Qualco SM8150 Snapdragon 855+

Meer info

Samsung Galaxy Z Fold 2
4500 mAh
7.7 inch - 1536 bij 2152 px
512 GB
Qualco Snapdragon 865 Plus

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties