Samsung geeft meer details beveiligingsupdate juni

Samsung geeft meer details beveiligingsupdate juni

9 extra beveiligingsfixes

Samsung voegt 9 extra beveiligingsfixes toe aan de 21 door Google aangekondigde foutoplossingen toe. Niet alle verbeteringen zijn al bekend gemaakt, omdat sommige lekken nog niet publiekelijk vrij zijn gegeven.

De belangrijkste van de lekken die al wel zijn vrijgegeven, een lek met 'hoge' prioriteit, slaat op het ontgrendelen van Samsung-toestellen met Android 5.0 en 5.1 (Lollipop). Hiermee kon factory reset protection omzeild worden. Deze extra bescherming zorgt er voor dat wanneer je je smartphone op afstand vergrendelt wanneer deze gestolen is, het niet mogelijk is om het toestel te resetten en zo de vergrendeling te verwijderen.

Verder zijn er wat kleinere lekken gemeld, zoals de mogelijkheid om SIM-vergrendeling te omzeilen evenals een fout in de versleuteling van e-mail-berichten.

Beschikbaarheid

Samsung is inmiddels al begonnen met het verspreiden van de beveiligingsupdates voor zijn toptoestellen. Het kan echter zeker nog weken duren voordat alle toptoestellen de update ontvangen hebben.

Bron: Samsung Mobile Security Blog

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties