Samsung geeft Galaxy S5 nieuwe beveiligingsupdate

Samsung geeft Galaxy S5 nieuwe beveiligingsupdate

Good job, Samsung

Het is relatief veel werk voor fabrikanten om nieuwe versies van Android naar hun toestellen te brengen. Om dit probleem enigszins op te lossen heeft Google een tijd terug de maandelijkse beveiligingsupdates geïntroduceerd: een kleine update waarin veiligheidsproblemen worden opgelost. Zowel voor Android Marshmallow als Android Nougat worden deze maandelijkse security patches uitgebracht. Het is vervolgens aan de fabrikanten om deze daadwerkelijk te implementeren. Google is duidelijk over hun update-beleid voor de Pixel- en Nexus-toestellen: twee jaar lang systeemupdates, drie jaar lang beveiligingsupdates. Samsung heeft aangegeven dat hun toestellen twee jaar na de lancering updates zullen ontvangen.

Ze lijken nu zichzelf te overtreffen door hun drie jaar oude Samsung Galaxy S5 de beveiligingsupdate van februari te geven. Het is een stap vooruit om dit toestel op veiligheidsgebied bij de tijd te houden, en zich niet alleen te richten op de recentere vlaggenschepen zoals de Galaxy S7 of Galaxy Note 5. Natuurlijk kan het updaten altijd sneller en beter, maar het feit dat Samsung de S5 in ieder geval van veiligheidspatches voorziet is in ieder geval een stap vooruit.

De update voor de S5 is 127MB groot en wordt uitgerold in Europa, waaronder Nederland. In de update zit dus de beveiligingsupdate van februari, met nog enkele verbeteringen en bugfixes. Zoals gewoonlijk met een update die op afstand wordt uitgerold, kan het even duren voordat jouw toestel de update ontvangt. Een beetje geduld kan daarom van pas komen. Je kan via instellingen > toestel-info kijken welke beveiligingsupdate je nu hebt, en via instellingen > toestel-info > updates handmatig downloaden, checken of de nieuwe update er al is. Volgens de Galaxyclub wordt de update al uitgerold voor simlockvrije en Vodafone-toestellen, terwijl T-mobile hier binnenkort aan wordt toegevoegd.

Bron: Galaxyclub, via: GSMArena

Samsung Galaxy S5
2800 mAh
5.1 inch - 1920 x 1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Samsung Galaxy S5
2800 mAh
5.1 inch - 1920 x 1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S5

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties