Samsung geeft extra informatie over updates op productpagina's

Samsung geeft extra informatie over updates op productpagina's

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Software-updates

Android en software-updates gaan niet altijd hand in hand. Er is veel onduidelijkheid over wanneer updates uitgerold worden. Daar is wel enige verandering in gekomen nadat onder andere Google, maar ook fabrikanten als Samsung, maandelijkse beveiligings-updates begonnen uit te rollen voor verschillende toestellen. Toch is er behoefte aan meer informatie en daar probeert Samsung aan tegemoet te komen door op de toestelpagina's op haar website deze info te verschaffen.

Hier valt onder andere te lezen welke beveiligings-lekken er aangepakt zijn, maar ook tot wanneer bepaalde toestellen updates zullen ontvangen. Zo weten we nu dat de Samsung Galaxy S6 Edge tot en met maart 2017 voorzien zal worden van software-updates. Dat is twee jaar na de lancering van het toestel. Of het toestel daarna nog wel van beveiligingsupdates voorzien zal worden, zoals het geval is bij Nexus-toestellen, is niet duidelijk. Nexus-toestellen ontvangen nog 3 jaar na lancering beveiligingsupdates.

Geen changelogs

Ook al is dit een stap in de goede richting door meer informatie te geven aan de consument, er is nog meer mogelijk. Zo zou het handig zijn om een overzicht te maken van de te verwachten updates, zoals bijvoorbeeld Android 6.0 Marshmallow of andere grote veranderingen. Ook een changelog van de uitgerolde updates zou meer dan wenselijk zijn. Wie weet komt dit nog in de toekomst. Vooralsnog wordt er basic-informatie geboden over de updates, beveiliging en looptijd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk