Samsung geeft dit grote probleem bij S23-serie toe en komt met oplossing

Samsung geeft dit grote probleem bij S23-serie toe en komt met oplossing

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung geeft toe dat de nieuwe Samsung Galaxy S23 Ultra in de 200 MP-modus last heeft van shutter lag, ofwel sluitervertraging. Hierdoor worden foto's vaak niet direct genomen wanneer je op de sluiterknop drukt. Het probleem lijkt ook bij andere toestellen uit de S23-serie te spelen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zegt met een oplossing te komen.

Sluitervertraging 

Het moment dat je op de sluiterknop drukt wil je dat de foto direct genomen wordt. Bij de S23 Ultra lijkt dit nu echter vaak niet te gebeuren. Dit probleem vindt voornamelijk plaats als je de 200 MP-modus gebruikt. Wanneer je in die modus op de sluiterknop drukt, duurt het een flink aantal milliseconden voordat de foto ook daadwerkelijk genomen is. Dit klinkt als heel weinig, maar het kan het verschil zijn tussen net wel, of net niet op de foto. Denk aan objecten die snel bewegen die je direct bij het indrukken van sluiterknop op de foto wil hebben. Onder andere de bekende YouTuber Marques Brownlee merkte het probleem in zijn preview van de S23-serie al op en er zijn nu ook andere gebruikers die het probleem melden.

Als je op de sluiterknop - witte ronde knop links - drukt maakt de S23 Ultra vaak niet in één keer de foto

Als je op de sluiterknop - witte ronde knop links - drukt maakt de S23 Ultra vaak niet in één keer de foto

Is er een oplossing?

Samsung meldt dat ze met een bijgewerkte versie van de Camera Assistent-app voor de S23-serie komen die het probleem moet oplossen. Het wordt in de app nu namelijk mogelijk om zelf te bepalen hoe snel de foto genomen moet worden. Zo meldt Sammobile. Hiervoor kun je onder andere de prioriteit geven aan kwaliteit of aan snelheid. Als je hier zou kiezen voor snelheid, moet het sluitervertragingsprobleem volgens Samsung opgelost zijn. Door de kortere sluitertijd kan het echter wel zo zijn dat de foto's minder van kwaliteit zijn. Dit omdat je de smartphone minder tijd geeft om licht op de sensor te laten vallen.

Gerelateerde artikelen

Het probleem wordt dus wel opgelost, maar niet echt op een manier zoals je het zou willen. Je wil namelijk en geen sluitervertraging én geen kwaliteitsverlies. Dat dit kan laten iPhones al jaren zien, Samsung-smartphones hebben hier in het algemeen meer last van. Wellicht dat Samsung later in een update met een betere oplossing komt.

Heb jij ook last van sluitervertraging bij toestellen uit de S23-serie? Laat het weten in de comments onder het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk