Samsung geeft deze Galaxy-telefoons maar liefst 5 jaar beveiligingsupdates

Samsung geeft deze Galaxy-telefoons maar liefst 5 jaar beveiligingsupdates

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung staat momenteel aan de top als het gaat om het uitbrengen van Android-software-updates. Vorig jaar had het bedrijf beloofd dat het tot vier jaar lang beveiligingsupdates voor zijn vlaggenschiptoestellen zou uitbrengen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nu aangekondigd dat het vijf jaar beveiligingsupdates zal aanbieden voor sommige Galaxy-smartphones.

5 jaar beveiligingsupdates

Samsung kondigde in februari aan dat Galaxy-telefoons tot ten minste vier jaar na de oorspronkelijke lancering beveiligingsupdates krijgen. Verschillende Galaxy-apparaten komen hiervoor in aanmerking. De Zuid-Koreaanse fabrikant doet hier nu een schep bovenop en geeft enkele Galaxy-telefoons zelfs 5 jaar lang beveiligingsupdates. Daarmee komt het bedrijf op gelijke hoogte te staan met Apple dat gemiddeld 5 jaar software-ondersteuning aan iPhones biedt. Samsung geeft daarnaast een aantal Galaxy-telefoons drie jaar lang nieuwe Androidversie-updates.

Gerelateerde artikelen

De telefoons die voor dit jaartje extra updates in aanmerking komen zijn speciale Enterprise Edition-toestellen. Dat zijn hardwarematig dezelfde telefoons als de tegenhanger voor consumenten, alleen dan met softwarematige verbeteringen gericht op bedrijven. Deze Enterprise Editions hebben al enige tijd als voordeel dat ze 4 jaar lang kunnen rekenen op zowel maandelijkse beveiligingsupdates, en Samsung breidt die termijn nu uit naar 5 jaar.

Samsung geeft deze Galaxy-telefoons maar liefst 5 jaar beveiligingsupdates

De onderstaande apparaten krijgen gedurende vijf jaar vanaf de lanceringsdatum beveiligings- en onderhoudsupdates. Alle andere zakelijke apparaten van Samsung krijgen vier jaar updates. Zoals gebruikelijk worden de beveiligingsupdates voor zakelijke Galaxy-smartphones maandelijks of driemaandelijks uitgebracht.

We hopen natuurlijk dat Samsung deze 5 jaar aan beveiligingsupdates ook voor de consumentenversies van de Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galaxy Tab Active 3 en de Galaxy XCover 5 uitbrengt. Aangezien Samsung al eerder zo'n beslissing nam voor de Galaxy S6, Galaxy S7 en de Galaxy S8-serie, hopen we dat dit in de nabije toekomst nog eens wordt herhaald.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra

Via: Sammobile

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk