Samsung Galaxy Gear: stijlvolle smartwatch eindelijk officieel

Samsung Galaxy Gear: stijlvolle smartwatch eindelijk officieel

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Gear

Smartwatches zijn hot, we zien ze steeds vaker terugkomen en bijna elke fabrikant heeft inmiddels wel een dergelijk product in hun assortiment. Samsung voegt vandaag ook een smartwatch toe, waardoor er weer een uitbreiding wordt geboden aan smartphone-gebruikers. Met de Samsung Gear is het mogelijk allerlei slimme functies te gebruiken nadat deze smartwatch via Bluetooth is verbonden met smartphone of tablet. Het bedienen van de Samsung Galaxy Gear gaat voornamelijk door gebruik te maken van swipe-bewegingen. De accu gaat meer dan een dag mee. De Galaxy Gear beschikt over een 1.63 inch AMOLED-scherm met een resolutie van 320x320.

Foto's maken en bellen

De Samsung Galaxy Gear heeft een aantal interessante, innovatieve functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om telefoontjes aan te nemen door het horloge naar je oor te bewegen. Aan de onderzijde zit een microfoon en speaker, dus kunt met de Galaxy Gear gesprekken voeren. De Samsung Galaxy Gear beschikt ook over een eigen camera, aan de zijkant in de horlogeband. Hiermee is het mogelijk om direct foto's te maken zonder daar een smartphone, camera of andere apparaat voor te gebruiken. Ook Smart Relay is een interessante functie van de Galaxy Gear. Stel voor je leest een mail op de horloge en pakt vervolgens de gekoppelde smartphone uit je broekzak, dan kun je direct verder gaan met lezen op dit apparaat.

Gear appstore

De Samsung Galaxy Gear kan zelf applicaties draaien die gedownload kunnen worden uit de Gear Appstore. Hier staan inmiddels al een aantal applicaties in en Samsung gaf aan dat het aanbod de komende tijd verder uitgebreid zal worden.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Gear is beschikbaar vanaf 25 september voor € 299 in 6 verschillende kleuren. De Samsung Galaxy Gear kan gebruikt worden met de Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) en binnenkort met de Samsung Galaxy S4, Galaxy S3 en Note II na een software-update.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk