'Samsung Galaxy Z Fold 4 krijgt grote camera-upgrade'

'Samsung Galaxy Z Fold 4 krijgt grote camera-upgrade'

Samsung gaat zijn aankomende Galaxy Z Fold 4 een betere camerasensor geven, dat blijkt uit geruchten. Het gaat om de 108 MP camerasensor die we kennen van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Daarnaast is er plaats voor een telecamera en groothoeksensor.

Samsung Galaxy Z Fold 4-camera

Bij vouwbare telefoons gaat onze aandacht vaak in de eerste plaats naar het scherm en de manier waarop de software werkt. Toch mogen we niet vergeten dat alle foldables ook high-end smartphones zijn en daarom mogen we krachtige specificaties verwachten over de gehele lijn. Dit jaar geeft Samsung zijn Galaxy Z Fold 4 belangrijke cameraverbeteringen, dat meldt de geruchtenverspreider Doyhun Kim op Twitter.

De Samsung Galaxy Z Fold 4 moet veel overnemen van de camerahardware van de Samsung Galaxy S22 Ultra. Hij verschijnt met dezelfde 108 MP hoofdcamera, de grote 1/1.33 inch sensor. Dat moet een al een flinke verbetering zijn ten opzichte van de 12 MP hoofdsensor van de Z Fold 3. Samsung zal verder ook de 12 MP hoofdsensor van de S22 Ultra overnemen en dat is ook een upgrade in vergelijking met de groothoekcamera vorig jaar.

Samsung Galaxy Z Fold 4
4.400 mAh
7,6 + 6,2 inch - 1812 x 2176 + 904 x 2316 px
256 GB + 512 GB + 1 TB GB
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1

Meer info

Geen S Pen in de behuizing

Als laatste zal de Galaxy Z Fold 4 naar verwachting zonder een periscoopcamera komen. Het is is niet bekend of hij in de plaats de 10 MP telecamera met 3x optische zoom krijgt die in de Galaxy S22 en de Plus-versie zit, of dat Samsung daarentegen opnieuw de 12 MP sensor van de Galaxy Z Fold 3 gebruikt. Die camera werkt met 2x optische zoom. Eerder was gelekt dat Samsung ook plannen heeft om ook die telecamera te verbeteren.

Volgens andere geruchten gaat Samsung zijn toptoestel ook uitrusten met een nieuws scharnier. Het nieuwe mechanisme moet de telefoon tegelijk lichter en steviger maken. Daarnaast zal de telefoon dankzij het nieuwe scharnier sneller te repareren zijn.

Er was ook even sprake over de integratie van de S Pen in de behuizing van de Z Fold 4, iets wat Samsung eerder deed met de S22 Ultra. De S Pen lijkt nu toch geen vaste plaats te krijgen in de telefoon, dat zegt de bekende geruchtenverspreider Ice Universe Samsung gaat dus vermoedelijk weer aan de slag met een hoesje waar je de S Pen in kan opbergen, net zoals vorig jaar het geval was. Wat verwacht jij van de Galaxy Z Fold 4? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over foldables

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt Lees meer

Vanaf 1799 euro

Bestel op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties