Samsung Galaxy Z Fold 4-benchmarks gelekt met deze Qualcomm-chip

Samsung Galaxy Z Fold 4-benchmarks gelekt met deze Qualcomm-chip

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is opgedoken in een benchmarktest. In deze test zien we dat het toestel draait op de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-chipset. Hij is uitgevoerd via Geekbench.

Eerdere geruchten worden bevestigd

Eind vorige maand kwamen we met het gerucht dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 op de nieuwste en snelste Qualcomm-chipset zal draaien. Toen kwam de geruchtenverspreider Yogesh Brar namelijk met een hele lijst met specificaties van de aankomende foldable. Het gerucht over de chipset van de Z Fold 4 lijkt met de benchmarktest nu dus bevestigd te worden.

In een eerder artikel behandelde Claudia overigens al de rest van de mogelijke specificaties van de Galaxy Z Fold 4. Zo zou het toestel meer werkgeheugen krijgen, beschikken over een nieuwe cameraopstelling én een nieuw scharnier krijgen. In dit artikel lees je meer over de mogelijke specificaties.

Gerelateerde artikelen

Resultaten benchmark

SamMobile laat ons nu de resultaten van een benchmark zien, deze benchmark is uitgevoerd op de Geekbench-website. We zien hier dat de Galaxy Z Fold 4 een single-core score haalt van 1351 en een multicore-score van 3808. Dit zijn vrij hoge scores, en de Z Fold 4 scoort hiermee bijvoorbeeld hoger dan de Galaxy S22 Ultra. Een toestel dat een score heeft behaald van 934 en 2925. Wel moeten we hierbij melden dat deze scores niet per se alles over de prestaties van het toestel zeggen. Qualcomm zelf beweert overigens dat de Snapdragon 8+ Gen 1-processor maar liefst 10% snellere CPU- en GPU-prestaties haalt en 30% efficiënter is. Dit in vergelijking met de 'gewone' Snapdragon 8 Gen 1.

-Tekst gaat verder onder de afbeelding-

Samsung Galaxy Z Fold 4-benchmarks gelekt met deze Qualcomm-chip

Aankondiging Galaxy Z Fold 4 

We verwachten dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 over een paar maanden officieel aangekondigd zal worden. Samsung zal het toestel aankondigen via een livestream welke te zijner tijd via Samsung zelf én hier op Androidworld te volgen zal zijn. Een exacte datum is nog niet bekend, wel zijn er enkele geruchten. Ook de prijs van het vouwbare toestel is nog niet bekend, we verwachten dat de prijs echter ongeveer hetzelfde zou zijn als de Galaxy Z Fold 3. De Galaxy Z Fold 4 zal naar verwachting dus een prijskaartje meekrijgen van om en nabij de 1799 euro.

Lees hier meer over de Galaxy Z Fold 4
Geekbench 5

Geekbench 5

Telefoons evolueren en daarom moeten ook tools voor benchmarks volgen. Geekbench heeft zijn Geekbench 5-test ontwikkeld die je een nog accurater beeld moet opleveren ..
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen
Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

Samsung Galaxy Z Fold 4 kopen

De Samsung Galaxy Z Fold 4 is Samsungs krachtigste smartphone tot nu toe. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is gemaakt voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Vanaf 1799 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk