Samsung Galaxy Z Fold 3-scherm vermindert accuverbruik met 25%, zo werkt het

Samsung Galaxy Z Fold 3-scherm vermindert accuverbruik met 25%, zo werkt het

Samsung heeft het scherm van zijn Z Fold 3 zo gemaakt dat het toestel een kwart minder van zijn accu verbruikt vergeleken met zijn voorganger. Toch heeft de telefoon tegelijk een kleinere batterij. Samsung verklapt hoe het deze prestatie heeft klaargespeeld.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Vorige week kregen we dan eindelijk het duo aan nieuwe vouwbare toestellen van Samsung te zien: de Z Fold 3 en Z Flip 3. In onze eerste bevindingen met de smartphones spraken we nog onze twijfels uit over de verwachte accuduur van de Z Fold 3.

Dat kwam omdat de telefoon een kleinere 4400 mAh accu kreeg in vergelijking met de 4500 mAh batterij uit de Z Fold 2, en verder kreeg zowel het hoofdscherm als het coverscherm dit keer een 120 Hz verversingssnelheid. Wanneer een scherm een hogere refreshrate heeft, geeft het meer frames weer en slurpt het meer van je kostbare accucapaciteit.

Samsung Galaxy Z Fold 3-scherm vermindert accuverbruik met 25%, zo werkt het

Zuiniger scherm

Samsung legt nu uit dat de Z Fold 3 ondanks deze zaken 25 procent minder verbruikt, en het is juist aan het scherm van de vouwbare telefoon te danken. Het bedrijf stelt dat het niet langer een aparte polarisatiefilter gebruikt in zijn schermen. Zo'n filter is een plastic laag dat normaal tussen het OLED-scherm en het Ultra Thin Glass (UTG) van de telefoon moet zitten. Het laagje zorgt ervoor dat een deel van het invallende licht weerkaatst wordt, en dat moet de afleesbaarheid van het paneel in omstandigheden met sterk zonlicht verbeteren.

Samsung verklaart nu dat deze technologie wordt nagebootst dankzij de nieuwe structuur van pixels in het Eco 2 OLED-scherm van de Z Fold 3. Zo'n polarisatiefilter had als nadeel dat hij het scherm verduistert, en het nieuwe scherm kan nu 33 procent meer licht doorlaten bij dezelfde schermhelderheid. Je leest meer over onze eerste bevindingen met de Z Fold 3 in onze hands-on met de telefoon. Binnenkort volgt ook de uitgebreide review op Andoridworld.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Samsung Galaxy Z Fold 3
4400 mAh
7,6 inch - 1768 x 2208 px
256 GB + 512 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Samsung Galaxy Z Flip 3
3300 mAh
6,7 inch - 2640 x 1080 px
128 GB + 256 GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties