Samsung Galaxy Z Fold 3 ondergaat droptest: overleeft hij?

Samsung Galaxy Z Fold 3 ondergaat droptest: overleeft hij?

De Samsung Galaxy Z Fold 3 is blootgesteld aan een droptest. De telefoon ondergaat in een video meermaals een ontmoeting met het aardoppervlak. Na tien stevige valpartijen bleef de telefoon gewoon werken, en ook het scharnier hield stand.

Samsung Galaxy Z Fold 3

We zitten inmiddels aan de derde generatie van Samsungs vouwbare telefoons met de Galaxy Z Fold 3. Ieder jaar beklemtoont de fabrikant hoe de telefoons duurzamer zijn geworden: beter bestand tegen stof, water en valschade. Dat die nieuwe ontwikkelingen zijn vruchten afwerpen, bewijst een droptest van PhoneBuff op YouTube.

In de video zien we dat het coverscherm van de telefoon, dat is het kleinere scherm aan de buitenkant, na twee keer de grond te raken barsten vertoont. Toch blijft het paneeltje wel werken. Wanneer de telefoon op het scharnier valt, dan zien we enkel krassen in het metaal.

Hoofdscherm houdt stand

Sterk is ook dat te telefoon meermaals is gevallen op het grote hoofdscherm van de telefoon, het vouwbare 7,6 inch AMOLED-paneel. Aan een val van 1,5 meter hoogte houdt het hoofdscherm alleen wat dode pixels over, maar er zijn geen barsten zichtbaar.

Mijn collega Claudia kon de Samsung Galaxy Z Fold 3 uitgebreid testen, en je kan al haar bevindingen ontdekken in de review. Het is ook niet de eerste keer dat de Z Fold 3 dergelijke marteltests moet doorstaan. kijk maar eens naar deze video.

Recent konden we Samsung interviewen bij de lancering van de Galaxy Z Fold 3, en ook in onderstaande video kwam de duurzaamheid ter sprake. Wat denk jij van de resultaten van de droptest? Had je verwacht dat deze telefoon van 1.799 euro op deze manier stand zou houden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Z Fold 3
4400 mAh
7,6 inch - 1768 x 2208 px
256 GB + 512 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties